Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 19 ore
 42    0

Washingtonul indeamna Statul Islamic sa elibereze imediat ostaticii japonezi

Statele Unite au cerut marti ca gruparea Statul Islamic (SI) sa elibereze "imediat" cei doi ostatici japonezi pe care teroristii sunniti afirma ca-i detin si ameninta ca-i executa.
"Statele Unite condamna cu forta amenintarea proferata de SI de a ucide cetateni japonezi. Facem apel la eliberarea imediata a acestor civili si a tuturor celorlalti ostatici", a indemnat, citata intr-un scurt comunicat, Jennifer Psaki, o purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat.
Diplomatia americana a precizat ca Washingtonul il "sustine deplin" pe aliatul sau in acest dosar, iar premierul japonez Shinzo Abe a subliniat ca tara sa "nu va ceda" in fata SI, care cere o rascumparare in valoare de 200 de milioane de dolari autoritatilor de la Tokyo in schimbul crutarii vietii cetatenilor japonezi.
"Suntem solidari cu Japonia, cu care ne aflam in stransa coordonare", a adaugat Psaki, anuntand ca secretarul John Kerry urmeaza sa discute la telefon cu omologul sau japonez Fumio Kishida.
Gruparea SI a amenintat cu executarea celor doi ostatici, pe care afirma ca-i detine intr-o noua inregistrare video a carei autenticitate nu a fost stabilita in mod oficial.
SI a executat deja, prin decapitare, cinci occidentali, inclusiv americani. Washingtonul are o politica foarte ferma in privinta ostaticilor, excluzand orice plata a vreunei rascumparari. Mediafax.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu