Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 44    0

Cum se prepara un ceai bun? Iata cateva sfaturi

Pastreaza frunzele de ceai la loc uscat si intunecat! Orice strop de umezeala le schimba gustul.

Depoziteaza frunzele de ceai intr-un recipient etans, din aluminiu, nu in pungi de plastic sau recipiente din sticla! In aluminiu, nu exista nici o posibilitate sa se „contamineze“ de aroma altor alimente sau condimente.

Lasa ceaiul sa se raceasca pana devine acceptabil pentru piele inainte sa torni miere in el! Altfel, aceasta devine toxica si isi pierde proprietatile.

Incalzeste ceainicul cu apa inainte sa adaugi frunzele!

Cand pui apa fierbinte, toarn-o de jur imprejurul frunzelor adunate movilita pe fundul ceainicului, ca sa inmoaie treptat! Astfel, nu „sperii ceaiul“, vorba chinezilor.

Nu turna apa de sus in vas, pentru ca va ingloba prea mult aer, iar asta diminueaza aroma ceaiului!
 

Adauga o lingurita cu frunze de ceai la o ceasca de apa.

Cu cat frunzele de ceai sunt mai mici, cu atat vor sta la infuzat mai putin timp.

Alege un ceainic din portelan ca sa verifici taria ceaiului: taninul va pata interiorul alb al vasului.

Evita sa folosesti instrumente de metal la prepararea ceaiului (ibric, lingurita etc.). In bucataria chinezeasca, atingerea alimentelor cu metalul („chi metalic“) este un lucru rau.

Citeste si...

27 Decembrie 2014
 1342    0
26 Decembrie 2014
 1313    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu