Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 20 ore
 42    0

Cioban spulberat de tren in Timis pe cand incerca sa-si salveze oile de pe calea ferata! 15 mioare au fost omorate

25176
TIMIS. Teribil accident de tren in Timis! Un cioban si-a pierdut viata incercand sa-si salveze turma din fata garniturii care se apropia. Barbatul a sarit sa mane oile care o luasera pe calea ferata si a fost izbit in plin de tren.

Tragedia s-a petrecut noaptea trecuta in apropiere de comuna timiseana Comlosu Mare. Automotorul care venea de la Gottlob, pe linia Timisoara Nord – Nerau,  mai avea aproximativ 200 de metri  pana in statie, cand mecanicul de tren a observat oile pe sine. Omul a pornit sirena si a franat, insa, chiar cand s-a apropiat de ele, ciobanul, in varsta de 43 de ani, a sarit sa le alunge. Boitarul a fost lovit de tren si a murit pe loc. Alte 15 oi au fost si ele sfartecate de rotile garniturii, bucati din trupurile lor fiind aruncate de o parte si de alta a caii ferate, iar una dintre mioare a sfarsit decapitata.

Mecanicul a reusit in cele din urma sa opreasca automotorul, dupa aproape 150 de metri de locul impactului, si a dat alarma la numarul de urgenta 112.

Cei cativa calatori aflati in vagoane au tras o sperietura zdravana.

La fata locului au sosit politistii de la Transporturi Feroviare din Timisoara care au inceput cercetarile.

A fost anuntat si proprietarul turmei care a venit intr-un suflet sa vada ce s-a intamplat. Omul povesteste ca  il avea angajat pe boitar de mai bine de 4 ani si era foarte multumit de el. Barbatul spune ca nu intelege ce s-a intamplat, deoarece oile trebuiau inchise la stana, in tarc, de aproape 2 ore si nu isi explica ce cautau pe calea ferata care este la mai bine de 200 de metri departare de saivan.

Trupul neinsufletit al ciobanului a fost preluat de medicii legisti pentru autopsie. Oamenii legii iau in calcul posibilitatea ca ciobanul sa fi fost baut si de aceea a pierdut controlul oilor care au ajuns in calea trenului.

Unii dintre calatorii aflati in vagoane au asteptat pana cand politistii au facut cercetarile la locul accidentului iar trenul s-a pus din nou in miscare. Altii, mai grabiti, au decis sa coboare si sa isi continue drumul pe jos.

Mecanicul trenului va fi cercetat pentru ucidere din culpa.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu