News Flash:

Am invatat sa fac aceasta reteta acasa si deja de un an nu mai cumpar salamuri din magazin! Natural si fara adaosuri!

20 Octombrie 2017
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
salam

Salamul este un produs extrem de popular, fiind prezent atât la micul dejun de fiecare zi, cât și la masa de sărbătoare. Vă prezentăm o rețetă de salam crud-zvântat delicios. Acest salam se întâlnește în bucătăriile tradiționale ale mai multor țări. Este un mezel deosebit de delicios, aromat și sățios, prepararea căruia este destul de simplă. Bucurați-i pe cei dragi cu un mezel de casă uimitor, fără aditivi chimici și conservanți.

Ingrediente

-1.1 kg mușchi de vită

-1.5 lingură de sare

-1 lingură de piper negru măcinat

-1 linguriță de cimbru

-2 mațe

-85 ml de coniac

-1.5 lingură de zahăr

-2 lingurițe boia de ardei

-200 ml de oțet

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dați carnea de vită prin mașina de tocat. Potriviți carnea cu sare, zahăr, piper negru, boia de ardei și cimbru. Amestecați.

2. Adăugați la carne coniacul și amestecați.

3. Acoperiți carnea cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 24 de ore.

4. Înmuiați mațele în oțet și curățați-le.

5. Umpleți mațele cu carne și legați-le din ambele părți. Umpleți-le bine și legați-le cât mai strâns, astfel încât să nu rămână aer în interior.

6. Atârnați de un suport mezelul obținut, într-un loc răcoros, bine aerisit (de exemplu, la balcon). La fel, puteți da salamul la frigider pentru 3 zile.

7. Treceți cu un făcăleț peste salam, astfel încât acesta să capete o formă mai turtită. Repetați procesul o dată pe zi, timp de 10 zile.

8. Păstrați salamul doar la balcon sau la frigider, până va fi gata.

9. Serviți salamul crud zvântat tăiat felii subțiri, în calitate de aperitiv.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!


salamul micul dejun ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004993 (s)