News Flash:

Aceste 13 hobby-uri nu-i vor permite creierului tau sa se degradeze. Iti vor imbunatati memoria si gandirea

6 Martie 2018
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
hobby 640x336

Batranetea este un proces care ne afecteaza nu doar organismul, dar si creierul. Din pacate nu toti oamenii reusesc sa-si pastreze pana la finalul vietii memoria buna, mintea clara si intelectul dezvoltat.

Chiar si in cazul unui adult sanatos are loc o inrautatire a functiei cognitive. De aceea, neurologii sunt convinsi ca atunci cand este dus un mod sananatos de viata, cu multe activitati, creierul va continua sa se dezvolte si vei fi la fel de destept si la batranete.

Iata 13 hobby-uri interesante si benefice pentru creier. Alege cele care iti sunt pe plac si acorda-le cel putin jumatate de ora pe zi.

1. Meditatia

Meditatia ajuta la reducerea nivelului de stres, a tensiunii arteriale, la intarirea imunitatii si la sporirea capacitatii de concentrare. Doar 10 minute de relaxare totala iti vor crea o dispozitie buna si vor face creierul sa functioneze mai bine.

2. Munca in gradina

Gradinaritul este un hobby benefic pentru creier. Cu aceasta ocupatie iti reduci nivelului cortizolului ( hormonul stresului), primesti emotii pozitive, te bucuri de roadele tale, efectuezi o munca fizica, reduci riscul de dementa cu 36% si petreci timpul la aer curat.

3. Gatitul

Cercetarile arata ca oamenii care gatesc mancarea acasa duc un mod mai sanatos de viata. Asta se intampla datorita faptului ca ei au oportunitatea de alege produse mai sanatoase si pot savura din procesul de gatire, ceea ce influenteaza benefic activitatea creierului.

4. Lectura

Cititul determina mintea sa se concentreze, imbogateste vocabularul, dezvolta imaginatia, capacitatile de analiza si face creierul sa fie mai activ. Pe langa asta, lectura este un inamic al stresului, acesta este redus cu 69% .

5. Cantatul la instrumente muzicale

Instrumentele muzicale ajuta la dezvoltarea cognitiva, imbunatatesc coordonarea si motorica. Atat la maturi cat si la copii, cantatul la instrumente muzicale contribuie la ridicarea nivelului IQ.

6. Jocul de sah

In timpul jocului se dezvolta ambele emisfere cerebrale, se imbunatateste memoria si gandirea strategica.

7. Dansul

Dansul nu este numai o activitate fizica ce reduce nivelul de stres si ridica nivelul serotoninei. Dansul ne face mai destepti, intrucat pentru retinerea si reproducerea unor miscari sunt puse in functiune diferite zone ale creierului.

8. Sportul de echipa

Sportul in echipa iti aduce numeroase beneficii: miscare, prieteni noi si comunicare. Cercetarile au aratat ca lipsa comunicarii influenteaza in mod negativ starea creierului si sanatatii organismului, in general.

9. Artele martiale

Pe langa faptul ca te invata sa te aperi, artele martiale dezvolta foarte bine creierul, imbunatatindu-i capacitatea de concentrare, posibilitatea de a-si mentine echilibrul si ajuta la gasirea armoniei dintre minte si corp.

10. Tricotatul

Expertii au conchis ca tricotatul este o metoda minunata de lupta contra anxietatii, depresiei si durerii cronice. Dupa efecte, aceasta se aseamana cu meditatiile.

11. Scrisul

Tinerea unui jurnal in care sa-ti scrii gandurile, ideile, scopurile te ajuta sa rezolvi problemele si sa-ti reduci nivelul de stres.

12. Invatatul limbilor straine

Cunoasterea unei limbi straine noi te face mai destept. Pe viitor aceasta oportunitate te va ajuta sa comunici mai mult cu strainii, sa impartasesti cultura tarii, ceea ce reduce semnificativ riscul dementei.

13. Rasul

Rasul mai este numit o meditatie activa. Asa ca nu ezita sa razi cat mai mult. poatenustiai.ro


batranetea meditatia gatitul tricotatul scrisul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008346 (s)