News Flash:

Ministrul Justitiei, despre Lazar si Kovesi: "Nu le-am sugerat sa isi dea demisia"

13 Martie 2017
908 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat luni ca nu a sugerat nici sefului DNA, Laura Codruta Kovesi, si nici procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, sa isi dea demisia, ci doar ''a evocat o institutie din Codul muncii''.
"Nu le-am sugerat sa-si dea. Am spus si am rugat sa nu se speculeze pe tema aceasta si am evocat o institutie care exista in Codul muncii. Oricine poate sa-si dea demisia, nimeni nu e obligat sa munceasca ceva impotriva vointei lui. Nu am spus ca trebuie, am invocat o institutie din Dreptul muncii", a precizat Tudorel Toader, la Ministerul Justitiei.
El a adaugat ca va avea o intalnire cu Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi in cel mult doua saptamani.
"Aseara spuneam ca ma voi consulta cu dansii, depinde si de agenda dansilor, depinde si de agenda mea. Cert este ca voi respecta termenul scurt la care m-am referit (...) — cel mult doua saptamani", a spus Tudorel Toader.
Ministrul a aratat ca, dupa aceasta evaluare, sub aspect profesional si managerial, va stabili care este procedura de urmat.
In ceea ce priveste ancheta in cazul OUG 13, Toader a explicat: "Nelegalitatea unui act nu o stabileste ministrul Justitiei, nelegalitatea unui act se stabileste prin contencios administrativ de catre judecator, dupa cum neconstitutionalitatea se stabileste de catre Curtea Constitutionala si nu e in sarcina mea sa fac aceasta apreciere".
Intrebat daca in decizia de a demara evaluarea au fost presiuni politice, ministrul Justitiei a dat asigurari ca se bucura de deplina independenta.
"Nu, va asigur ca nu am avut si nu am nicio presiune. Va asigur ca ma bucur de deplina independenta in a decide bunul mers in activitatile pe care le are de desfasurat Ministerul Justitiei, va asigur de acest fapt si in numirea secretarilor de stat si in structura organizatorica", a sustinut Tudorel Toader.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007259 (s)