News Flash:

Alpinistul roman Alex Gavan anunta evacuarea tuturor celor blocati in tabara 1 de pe Everest

28 Aprilie 2015
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
Toti alpinistii blocati in tabara 1, in urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 din Nepal ce a provocat mai multe avalanse pe Everest, au fost adusi cu elicopterul la tabara de baza, marti dimineata, anunta alpinistul roman Alex Gavan, marti, pe retelele de socializare.
"Pe Everest/Lhotse toti cei blocati in tabara 1 au fost coborati in siguranta cu elicopterul la tabara de baza in aceasta dimineata de Maurizio Folini. Nimeni nu a ramas sus, doar echipamentul", scria alpinistul roman in urma cu cateva zeci de minute.
Intr-un mesaj postat anterior, el afirma ca un elicopter rusesc de mari dimensiuni, apartinand armatei indiene, tocmai a evacuat doi cetateni indieni din Lukla, adaugand ca spatiul nu a fost suficient pentru toti si ca vremea este ploioasa si cu ceata.
Bilantul victimelor cutremurului produs sambata a crescut la 4.310 morti si aproape 8.000 de raniti, potrivit oficialilor. Pana in prezent, un numar de 36 de cetateni romani au fost identificati in Nepal, toti fiind in afara pericolului, iar Ministerul de Externe a precizat ca lista cetatenilor romani din Nepal este actualizata permanent in acord cu solicitarile de asistenta consulara receptionate.
Seismul a generat avalanse care au provocat moartea a 18 persoane pe Muntele Everest, acesta fiind cel mai mare dezastru din istorie pe cel mai inalt varf al lumii. Peste 200 de persoane au fost blocate pe munte, dar in sprijinul lor au fost trimise elicoptere.
Muntele Everest, situat la granita dintre Nepal si Tibet (China), este cel mai inalt munte din lume si se afla in Himalaya, cel mai inalt lant muntos de pe glob. Sezonul de ascensiuni de primavara debuteaza in luna martie si dureaza pana la sfarsitul lunii mai. Numarul expeditiilor romanesti in Himalaya a crescut considerabil in ultimul deceniu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006130 (s)