News Flash:

Alpinista hunedoreana Alexandra Marcu, numita "Ambasador al turismului romanesc"

19 Noiembrie 2016
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
Alexandra Marcu
Tânăra alpinistă Alexandra Marcu, din Deva, cunoscută pentru faptul că a escaladat cei mai înalţi vulcani ai lumii, a fost declarată 'Ambasador al turismului românesc', propunerea de acordare a acestui titlu onorific fiind făcută de către Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), cu prilejul Târgului Naţional de Turism care are loc la Bucureşti până pe 20 noiembrie. 

'La numai 19 ani, Alexandra Marcu a reuşit performanţe extraordinare în domeniul alpinismului. Pe toate vârfurile pe care s-a căţărat a purtat alături de ea tricolorul românesc şi l-a desfăşurat la fiecare escaladă. Mai mult, la vârsta ei, Alexandra este deja organizator şi conducător de grupuri de turişti în România şi peste hotare', a declarat vineri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele FPTR, Lucian Stanciu. 

Potrivit acestuia, cu prilejul Galei turismului românesc, desfăşurată la Romexpo, au mai fost acordate premii pentru Asociaţia de Turism Retezat, care a reuşit să dezvolte una dintre cele zece destinaţii ecoturistice din Europa 'Ţara Haţegului-Retezat', un alt premiu fiind decernat Primăriei Deva pentru modul în care s-a implicat în promovarea Cetăţii Deva, reuşind să dubleze numărul de vizitatori într-un singur an. 

În ianuarie 2015, Alexandra Marcu reuşea să cucerească, la numai 17 ani, cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 metri), fiind astfel cea de-a treia femeie din lume care reuşeşte să escaladeze cu succes acest vulcan din Chile. 

Alexandra Marcu este şi cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe vulcanul Pico de Orizaba (Mexic) şi cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009090 (s)