News Flash:

Alimentele pot avea un gust diferit dupa o ceasca de cafea

11 Septembrie 2018
1139 Vizualizari | 0 Comentarii
cafea

Alimentele pot avea un gust diferit dupa o ceasca de cafea, sustin oamenii de stiinta. Potrivit unui nou studiu publicat in „Journal of Food Science”, cofeina poate afecta capacitatea receptorilor de gust de a simti ingrediente cum ar fi zaharul, relateaza Rador.

Cercetatorii americani au efectuat un experiment cu participanti impartiti in doua grupuri. Primul grup a primit cafea decofeinizata, iar al doilea, cafea cu cofeina. Cei care beau des cafea au sustinut ca zaharul li s-a parut mai putin dulce, imediat ce au consumat aceasta bautura. De asemenea, studiul a constatat ca efectul cafelei fara cofeina este aproape similar cu cel asupra unei persoane care bea cafea cu cofeina. Cercetatorii cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca mintea noastra asteapta in mod conditionat un anumit rezultat dupa ce se consuma aceasta bautura.


alimentele ceasca cafea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006392 (s)