News Flash:

Alimente care ne ajuta cand avem dureri

10 August 2018
737 Vizualizari | 0 Comentarii
gras

Studiile efectuate au ajuns la concluzia ca inflamatia afecteaza aproape totul, de la fracturile de sold la bolile neurodegenerative. Multe boli care afecteaza populatia globului, cum ar fi artrita, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si astmul au un numitor comun: inflamatia. Iata ce alimente te ajuta sa lupti impotriva inflamatiei!

Ce alimente care lupta impotriva inflamatiei poti consuma?

1. Legume cu frunzele verde inchis

Vitamina E este esentiala atunci cand vine vorba de protejarea organismului impotriva moleculelor care sunt pro-inflamatorii. O sursa buna pentru aceasta vitamina este reprezentata de legumele cu frunze verde inchis, cum ar fi spanacul, kale si broccoli. Legumele crucifere au o concentratie mai mare de nutrienti, inclusiv fier si calciu, precum si elemente de combatere a bolilor.

2. Peste gras

Pestele gras, cum ar fi macroul, somonul, sardinele si tonul, are un continut ridicat de acizi grasi omega-3 care reduc inflamatia. Poti adauga peste in diferite retete, fie el fiert sau gatit la aburi, sarat sau uscat.

3. Nuci

Nucile precum migdalele sunt bogate in vitamina E, calciu si fibre. Cu un nivel ridicat de acid alfa-linolenic, acest aliment se lupta cu inflamatia. Nucile sunt pline de antioxidanti care ajuta la repararea leziunilor cauzate de inflamatie.

4. Telina

Cercetarile privind telina au identificat-o ca fiind un jucator important atunci cand vine vorba de beneficiile antiinflamatorii pentru sanatate, inclusiv protectia tractului digestiv inflamat.

5. Ardei

Ardeii au un continut bogat de antioxidanti si vitamina C si, prin urmare, poseda efecte puternice antiinflamatorii.

6. Rosii

Rosiile au un continut bogat de licopen, cunoscut pentru faptul ca reduce inflamatia in organism si la nivelul plamanilor. Rosiile fierte au mai mult licopen decat rosiile crude. 

7. Sfecla

Aceasta leguma este la fel de buna in ceea ce priveste proprietatile sale antioxidante. Reduce inflamatia si protejeaza organismul impotriva bolilor de inima si a cancerului, deoarece contine fibre si acid folic.

8. Usturoi si ceapa

Legumele acestea sunt superstaruri atunci cand vine vorba de lupta impotriva inflamatiei. Compusii din usturoi micsoreaza cantitatea de substanta care produce inflamatia. Iar ceapa ajuta la inhibarea agentilor care produc inflamatiile in cazul persoanelor care sufera de artrita.

9. Ulei de masline

Uleiul de masline este cel mai bun supliment in dieta sanatoasa a inimii si buna functionare a plamanilor.

10. Cirese

Cercetarile au ajuns la concluzia ca sucul de cirese ajuta sportivii sa isi revina mai repede dupa antrenamentele intense si reduce durerea musculara.

sursa: eva.ro


ardei rosii sfecla legumele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004885 (s)