News Flash:

Alexandru Arsinel a fost operat

11 Decembrie 2017
974 Vizualizari | 0 Comentarii
arsinel 1

Medicii au anuntat ca au aplicat o procedura chirurgicala in cazul lui Alexandru Arsinel, montand un stent pe cord, interventie ce a durat aproximativ 30 de minute. Doctorii sustin ca starea actorului este foarte buna, urmand a fi externat peste cateva zile.
Initial, actorul a fost supus unor analize medical, fiind internat la Sectia de cardiologie a spitalului Universitar.

"Astazi a fost spus unei coronarografii in urma careia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculara anteriora inimii. Starea domniei ale este acum favorabila, este constient, cooperant, stabil hemondinamic, respirator, mananca, este foarte bine. (..) Procedura nu dureaza mai mult de 30-40 de minute, in cazul domnului Arsinel a fost de 30 de minute, fara complicatii.
Procedura presupune introducerea unui cateter pe artera femurala, acesta este insotit de un balonase care se deschide fix in zona stenozata si permite revascularizarea muschiului cardiac. (..) Sa spunem ca era infundata artera respectiva si sangele nu mai ajungea la cord in proportii optime, ci numai intr-un procent de la 30%", a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar Bucuresti.

"Stresul este implicat în aproape toată patologia cardiacă, însă dumnealui are şi alte afecţiuni: un diabet zaharat, care nu este controlat cu insulină ci cu antibiotice orale, şi o hipertensiune. Toate acestea, coroborate, au dus la depunerea unor cristale de colesterol pe artera respectivă. În câteva zile va putea fi externat, în funcţie de evoluţia post-procedurală. Cred că în două- trei zile o să poată să fie externat. Colegii mei din Secţia de cardiologie vor decide acest lucru", a mai spus medicul.

Actorul a fost dus, duminică, la unitatea medicală, acuzând dureri toracice.

Şeful Serviciului de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că un echipaj l-a dus pe Alexandru Arşinel la Spitalul Universitar, actorul acuzând "o durere toracică nespecifică".

"L-am avut pe Alexandru Arşinel cu o durere toracică nespecifică. Acuza ameţeli şi era uşor tahicardiac. L-am transportat în condiţii de siguranţă la Spitalul Universitar", a declarat Alis Grasu, pentru MEDIAFAX.

Recent, partenera de scenă a artistului, Stela Popescu, a murit. La câteva zile distanţă, o altă actriţă apropiată lui Alexandru Arşinel, Cristina Stamate, a decedat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008276 (s)