News Flash:

ALERTA METEO! Cod galben de ninsori si vant in peste 20 de judete. Vezi harta zonelor afectate

21 Ianuarie 2018
1259 Vizualizari | 0 Comentarii
viscol zapada2

Meteorologii au emis atentionare cod galben de ninsori si vant pentru mai multe judete din vestul, centrul, sudul si estul tarii.
Duminica, de la ora 20.00, pana luni, la ora 11.00, in judetele Caras-Severin, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Valcea, si in zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brasov, Dambovita si Prahova vor predomina ninsorile, in general, insemnate cantitativ si local se va depune strat consistent de zapada, fiind in vigoare un cod galben de ninsoare.

Luni, in intervalul 05.00 - 22.00, in judetele Galati, Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala in general de 65…75 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

De asemenea, de sambata, de la ora 16.00, pana luni, la ora 22.00, este in vigoare o avertizare de precipitatii si intensificari ale vantului.
In intervalul mentionat, precipitatiile vor fi in extindere treptata, incepand cu regiunile vestice si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. In jumatatea de sud a tarii si in zona montana se vor cumula cantitati de apa de 10...15 l/mp si izolat, indeosebi in Dobrogea, 30...35 l/mp, spun meteorologii.

Potrivit ANM, pana in dimineata zilei de luni (22 ianuarie), in Dobrogea vor predomina ploile, iar in Banat, Crisana, sudul Olteniei, precum si in sudul si estul Munteniei vor fi precipitatii mixte. In celelalte regiuni, iar in cursul zilei de luni (22 ianuarie) si in sud si sud-est vor fi mai ales ninsori si se va depune strat nou de zapada. Temporar vantul va avea intensificari in vestul si sudul teritoriului, cu viteze de 45...55 km/h, iar pe crestele montane, 60...70 km/h.

In regiunile sud-estice vantul va continua sa prezinte intensificari si in noaptea de luni spre marti (22/23 ianuarie) spulberand zapada.
Comandament la Primaria Capitalei privind starea vremii. Firea: 250 de utilaje, pregatite sa intervina

Meteorologii anunta ca va ninge in Bucuresti, duminica seara si luni dimineata, Capitala fiind sub incidenta unei atentionari meteo, a anuntat directorul ANM, Gabriela Bancila la Comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei. Gabriela Firea sustine ca 250 de utilaje sunt pregatite sa intervina.

"In Bucuresti nu se semnaleaza precipitatii abundente, iar prognoza precizeaza ca in cursul noptii precipitatiile isi vor face aparitia si in zona Capitalei, sub forma de ploaie si lapovita, iar spre dimineata si maine, in prima parte a zilei, precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare. Maine, vantul se va intensifica treptat, viteza maxima fiind de 40-45 km/h, cu precadere in nord-est si in estul Capitalei, motiv pentru care este estimata o grosime, in medie, a stratului de zapada de 6-8 cm, izolat 8-10 cm", a declarat directorul ANM Gabriela Bancila, la sedinta desfasurata la Primaria Capitalei.

Primarul general a cerut o interventie mai eficienta, in special in zona scolilor, a spitalelor si a institutiilor publice. Gabriela Firea a facut apel si la administratorii cladirilor, pentru a curata perimetrul din fata imobilelor.

"Solicit tuturor operatorilor de salubritate care au contracte cu primariile de sector sa actioneze cu seriozitate in aceasta seara, inclusiv cu tratamente preventive. (..) In teren vor fi in aceasta seara 250 de utilaje. Ii anunt pe toti cetatenii din Bucuresti ca daca au nevoie de ajutor pot suna la 0800800868, numar la care se va raspunde non-stop si vor fi preluate toate sesizarile", a spus Gabriela Firea la sedinta.

Edilul Capitalei a cerut RATB curatarea de zapada a statiilor de tramvai, precizand ca directiile de asistenta sociala au peste 700 locuri de cazare pentru persoanele fara adapost, cei care vor refuza sa mearga la un camin social urmand sa primeasca masa calda si haine.

Ninsori si viscol anuntate in 22 de judete incepand de duminica seara. Ce recomanda CNAIR soferilor

„Avand in vedere informarea meteorologica emisa de ANM care anunta Cod Galben de ninsori insemnate cantitativ si intensificari sustinute ale vantului, ceea ce determina ninsori viscolite (vizibilitate redusa)”, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutoiere (CNAIR) recomanda conducatorilor auto sa plece la drum doar in caz de stricta necesitate si sa adapteze viteza la conditiile din trafic.

„Toate Directiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate sa intervina pentru a asigura traficul rutier in conditii de siguranta, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni in ajutorul celor care se confrunta cu fenomene extreme, deplasand utilaje acolo unde va fi nevoie”, se precizeaza in comunicat.

Potrivit CNAIR, la ora 12.30 duminica nu era niciun sector de drum national sau autostrada inchis ori cu circulatia ingreunata din cauza fenomenelor meteorologice din Romania.

„Facem din nou apel la conducatorii auto sa circule prudent, sa adapteze viteza la conditiile din trafic, sa plece la drum doar daca au autovehiculele echipate corespunzator pentru conditii de iarna si sa se informeze in prealabil cu privire la conditiile de trafic din zonele tranzitate”, mentioneaza CNAIR.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 si pot accesa pe prima pagina in caseta din stanga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale, dar si pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de Twitter, •CNADNR.

Galerie Foto

harta_cod
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1392 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006793 (s)