News Flash:

Mii de oameni au protestat la Timisoara. Manifestanţii au adus "caracatita coruptiei"

21 Ianuarie 2018
1830 Vizualizari | 0 Comentarii
protest in bucuresti

Mii de oameni au protestat, sambata seara, fata de modificarile legilor justitiei, la Cluj-Napoca. La Timisoara, protestatarii au adus “caracatita coruptiei”, facuta dintr-un material rosu, pe care a fost lipita o imagine cu Liviu Dragnea, iar pe tentacule pozele altor lideri politici.
Numarul protestatarilor de la Cluj si Timisoara a depasit 10.000

Protestatarii din Cluj si Timisoara au blocat strazile centrale ale celor doua localitati, numarul oamenilor care protesteaza depasind 10.000. La Sibiu sunt in strada aproape 1.000 de oameni care cer demisia lui Liviu Dragnea, in timp ce la Iasi protesteaza 2.000 de persoane.
La Cluj-Napoca protestarii au plecat in mars spre cartierul Marasti, blocand traficul rutier pe Bulevardul Eroilor si pe calea Dorobantilor.

Oamenii striga ”Cinste lor clujenilor" si "Rusine sa va fie". Numarul protestatarilor a depasit 5.000 de persoane.

Si la Timisoara numarul manifestantilor a trecut de 5.000. In jurul orei 19.40, protestatarii au pornit intr-un mars prin centrul orasului, blocand un sens de mers pe o strada centrala.

Aproximativ 1.000 de sibieni protesteaza, sambata seara, in Sibiu, fata de modificarile legilor justitiei. Oamenii cer demisia presedintelui PSD, Liviu Dragnea. Sibienii au venit la protestul din Piata Mare din Sibiu si spun ca vor ca modificarile legilor justitiei sa fie retrase, iar Liviu Dragnea sa demisioneze.

Protestatarii au venit cu steaguri si vuvuzele si scandeaza ”Hotii, hotii”, ”In democratie hotii stau la puscarie”, ”Nu stati la caldura, si pe voi va fura”, ”PSD ciuma rosie”, ”Demisia” sau ”Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta”.

In jurul orei 19.40, protestatarii au pornit in mars pe strazile Sibiului. Ei vor strabate aproximatic 5 kilometri, din Piata Mare, spre Piata Unirii, apoi Calea Dumbravii, bulevardul Mihai Viteazu si retur.

”Nucleul dur” al protestatarilor din Sibiu participa la protestul de la Bucuresti. Mai multi sibieni care vin zilnic la flash mob-ul din fata PSD Sibiu au plecat cu trenul la Bucuresti si transmit live pe Facebook modul lor pasnic de a protesta, sub forma unor dezbateri. Sambata seara, membrii comunitatii ”Va vedem din Sibiu” dezbat, la Bucuresti, din fata Teatrului National, modul in care se face politica in Romania, alaturi de filozoful Gabriel Liiceanu si de scriitorul Mircea Cartarescu.

La Galati protesteaza aproximativ 1.000 de persoane, care s-au adunat in fata Prefecturii si apoi au plecat in mars pe principalele strazi ale orasului.

Desi este frig si ninge, galatenii au venit in numar mare la protest, strigand ”PSD, ciuma rosie”, ”Hotii” si ”Uniti, salvam toata Romania”.

La Iasi sunt in strada peste 2.500 de oameni. Acestia s-au adunat in Piata Unirii si au pornit in mars spre sediul PSD. Iesenii scandeaza ”Jos coruptia! Rezistam nu cedam!”, ”Nu vrem sa fim o natie de hoti”, ”Vrem autostrada, nu penali pe strada” sau ”Hotii la inchisoare, nu la guvernare”.

Protestatarii din Iasi cer alegeri anticipate.

La Arad protesteaza aproximativ 500 de persoane, iar la Brasov 900.

STIREA INITIALA

Cluj

In centrul municipiului Cluj-Napoca protesteaza, la aceasta ora, peste 3.000 de persoane. Oamenii cer demisia Guvernului si ureaza liderului PSD, Liviu Dragnea, "La multi ani, cu executare".

Participantii la protest s-au adunat sambata seara pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca avand pancarte cu mesaje precum "Dragnea tot nu scapi de puscarie", "Penalii nu au ce cauta la guvernare" sau "Suntem cu ochii pe voi".

Ei scandeaza "Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta", "Demisia", "Jos PSD", "Jos Guvernul", "Hotii", "Dragnea la multi ani, cu executare", "Dragnea si ai lui, tradatorii neamului", "Bucuresti nu uita, Clujul e de partea ta" si "Anticipate".

Unul dintre organizatori a declarat ca protestul este organizat impotriva modificarilor preconizate de PSD la legile justitiei. "Nu dorim ca penalii sa fie numiti in functii publice", a spus acesta.

La protestul de la Cluj sunt pezenti si lideri USR.

Timisoara

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, sambata seara, in centrul Timisoarei, pentru a protesta fata de Legile Justitiei, o “caracatita a coruptiei”, cu chipul lui Liviu Dragnea, fiind formata pe platoul din fata Operei.

“Caracatita coruptiei” a fost confectionata dintr-un material rosu, pe care a fost lipita o imagine cu Liviu Dragnea, presedintele PSD.

Caracatita are 15 tentacule, iar la capatul fiecaruia a fost prinsa cate o fotografie cu mai multi ministri sau lideri ai PSD-ALDE, printre care Calin Popescu-Tariceanu, presedintele ALDE, Carmen Dan, ministrul de Interne, sau Gabriela Firea, primarul Bucurestiului.

“Caracatita coruptiei” a fost ridicata de 15 protestatari, in timp ce timisorenii i-au huiduit pe cei aflati in imaginile prinse de tentacule.

“Iesim in strada pentru a apara statul de drept, sa aratam clasei politice ca ne pasa de ce doreste sa adopte”, a declarat Adrian Marcu, unul dintre protestatarii din centrul Timisoarei.

Manifestantii tin in maini pancarte cu mesaje precum “Autonomie tinutului Teleorman” sau “E prea bine-n inchisoare, V-as inchide in spitale” si striga “Bucuresti, rezista Bucuresti” si “Rezistam, nu cedam”. De asemenea, oamenii canta imnul Romaniei.

Protestatarii intentioneaza sa plece intr-un mars pe strazile Timisoarei.

Fata de modificarile legilor justitiei au loc proteste, sambata seara, si la Galati, unde peste 400 de oameni au iesit in strada, la Bistrita si la Constanta cu cate 200 de participanti pana la aceasta ora, la Brasov cu peste 400 sau la Sibiu cu 100. Numarul protestatarilor este, insa, in continua crestere.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005720 (s)