News Flash:

Alerta maxima in Filipine. Se apropie taifunul!

10 Mai 2015
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 2.000 de persoane au fost evacuate in timp ce taifunul Noul a crescut in intensitate si se apropie de Filipine, unde autoritatile locale au avertizat duminica impotriva riscurilor de inundatii, alunecari de teren si valuri uriase, relateaza AFP si DPA.
Taifunul, clasat in categoria 4, este insotit de vant cu o intensitate de pana la 185 km/h si de rafale de pana la 220 km/h, indreptandu-se spre coasta de nord-est a arhipelagului filipinez, potrivit Biroului de meteorologie.
Peste 1.200 de persoane au fost evacuate din zone de coasta ale provinciei Isabela. 'In unele regiuni ar putea avea loc alunecari de teren, in altele inundatii bruste. Regiuni de coasta pot fi lovite de valuri de pana la 1,5 metri inaltime', a declarat purtatoarea de cuvant a Consiliului national pentru gestionarea catastrofelor, Mina Marasigan.
In paralel, sute de persoane care traiesc intr-un catun de la poalele vulcanului Bulusan, in sudul insulei Luzon, au fost de asemenea evacuate ca urmare a riscului producerii de alunecari de teren.
Legaturile maritime cu feribotul au fost suspendate din precautie in zonele de risc precum si anumite zboruri interne. Aproximativ 20 de taifunuri si furtuni lovesc Filipinele in fiecare an, provocand victime.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006289 (s)