News Flash:

Ai fost blestemat? Ce sa faci ca sa te dezlegi

10 Martie 2018
983 Vizualizari | 0 Comentarii
blestem

Se stie ca blestemele pot aduce chiar si moartea in anumite cazuri. Singurele arme impotriva lor sunt rugaciunile puternice si postul. Daca rostesti blesteme in gluma, acestea nu se lipesc, dar cei ce le cuvanta nu sunt lipsiti de pedeapsa.
In popor se zice ca cele mai puternice si grele blesteme sunt acelea ale parintelui asupra copilului. Daca parintele isi blesteama copilul, iar ce dintai nu s-a spovedit, cel mic poate fi atins foarte usor de boli, necazuri, suferinte, esecuri.
 
“Blestemele au puteri ce pot duce chiar si la moarte. Sunt oameni care ajung sa se sinucida, sa nu mai suporte lumina sau iubirea celor din jur, sa nu mai suporte pe nimeni. Blestemul merge spre cel mai mic din familie, spre cel mai nevinovat. Blestemul este efectul in sine al raului”, spune parintele Roman Pintea din Oradea.


Copiii pot ramane necasatoriti sau plini de suparari in casnicie din cauza blestemelor spuse de parinti. Daca nu sunt dezlegate de catre un preot, injuraturile si blestemele asupra copiilor pot avea un efect negativ puternic in via?a acestora. Dincolo de mormant nu mai poate face nimeni acea dezlegare, mai spune preotul.

“Sa nu judecati niciodata sau sa injurati. Nu se stie niciodata in ce ceas graiti cuvantul sau expresia asupra celui drag. Raul il loveste tot pe cel mai tanar. Prin blestem se rupe toata unitatea, toata dragostea. Ne trezim ca nu avem spor, noroc, pentru ca nu ne gandim la Dumnezeu”, spune parintele Roman Pintea din Oradea.

Remediul cel mai eficient este spovedania, atat pentru parinti, cat si pentru copii.


“Blestemele vin de la generatiile din urma. Sunt multe persoane care se ocupa cu facerea de rau si pana nu-si lasa urmasul cu coada nu pot inghiti paharul mortii. Acest neam de diavol poate fi izgonit numai cu post sau rugaciune. Acestea sunt singurele arme impotriva diavolului. Biserica este purtatoarea darurilor lui Dumnezeu”, afirma parintele Pintea.

Multi folosesc cuvintele: „arde-l-ar focul” sau „manca-l-ar moartea” ca si cum ar zice: „buna ziua”. Obisnuinta ii face sa nu se mai sfiasca de greutatea blestemului. „Si nu a voit blagoslovenia si se va departa de la dansul! Si s-a imbracat cu blestemul ca si cu o haina si a intrat ca apa in matele lui si ca untul de lemn in oasele lui. Blestema-vor ei si tu vei binecuvanta!”, spune Sf. Prooroc David in Psaltire.

Si Sf. Apostol Pavel porunceste crestinilor: „Binecuvantati si nu blestemati! Cei ce binecuvanteaza vor mosteni pamantul, iar cei ce blesteama, vor pieri!” (Ps.36, vers 22).

“Dumnezeu cand a creat lumea a facut si ingerii. Toti erau buni, insa unii s-au impotrivit voii Lui si au venit pe pamant. Omul se naste cu doi ingeri. Unul bun si unul rau. Ingerii lui Dumnezeu iii spune sa fie bun, bland, smerit, in timp ce ingerul rau il sustrage de la rugaciune. Toate relele care vin sunt savarsite de oameni potrivnici”, mai spune parintele Pintea.


blestemul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005799 (s)