News Flash:

Ai facut abuz cu mancarurile de Craciun? Iata cum sa scapi de balonare

28 Decembrie 2016
1134 Vizualizari | 0 Comentarii
masa de craciun
Remediile pentru balonare sunt simple si la indemana tuturor 

Iaurt cu ovăz, dimineaţa
Datorită faptului că menţine echilibrul florei intestinale, iaurtul previne balonarea şi acumularea de gaze. Mănâncă la micul dejun iaurt în care pui şi 2-3 mâini de ovăz. Ambele alimente îţi asigură o digestie bună, mai ales dacă pleci de acasă în vacanţa de Sărbători, perioadă în care digestia devine mai lentă şi pot apărea constipaţia, durerile abdominale şi balonarea. La plecare, ia cu tine şi o caserolă cu fulgi sau tărâţe de ovăz pe care să le mănânci dimineaţa, înmuiate în apă, cu miere. Ovăzul îţi aduce un plus de fireb solubile care alungă atât balonarea, cât şi constipaţia.

Banane, între mese
Bucatele tradiţionale este posibil să-ţi provoace o creştere a nivelului de sodiu în corp, motiv pentru care reţine mai multă apă. Din aceeaşi cauză poate apărea şi balonarea. Aminteşte-ţi ca, între mese, să mănânci 1-2 banane, ca să elimini aceste efecte şi să obţii un plus de potasiu, un mineral important pentru reglarea nivelului lichidelor din organism.

Cartofi dulci, la salate şi garnituri
Dacă ştii că ţi se întâmplă des să te balonezi, mai ales după masa de Crăciun, înlocuieşte cartofii albi cu cei cartofi dulci, măcar pentru o garnitură sau la o salată de legume. Au mult potasiu în compoziţie şi alungă excesul de sodiu. Sunt o alternativă de luat în seamă şi pentru diabetici.


remediile balonare la indemana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006696 (s)