News Flash:

Agresorul politistului ranit in misiune la Radauti, arestat pentru 30 de zile

7 Decembrie 2017
859 Vizualizari | 0 Comentarii
arestat2

Tribunalul Suceava a decis joi arestarea pentru 30 de zile a trei barbati, printre care si agresorul politistului SAS, ranit in timpul unei misiuni, marti, la Radauti.
Anterior, miercuri, DIICOT Suceava a dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Hutuleac Alexandru, Lungoci Andrei Iulian si Percec Razvan, pentru savarsirea infractiunilor de ultraj, constituirea unui grup infractional organizat, efectuarea de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane si loviri sau alte violente, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES.

In cauza s-a retinut ca, pe 5 decembrie, Alexandru Hutuleac, cu scopul de a se sustrage de la urmarirea penala, urmarind sa impiedice efectuarea perchezitiei domiciliare in locuinta sa, a lovit cu o sabie, in zona cranio-cerebrala, precum si in zona bratului stang, lucratorul de politie in cadrul SAS Suceava, aflat in exercitarea atributiunilor de serviciu.

Lovitura aplicata de catre inculpatul Hutuleac, "avand in vedere morfologia si topografia leziunilor, starea clinica, examenele clinice si paraclinice, a fost de natura a-i pune in primejdie viata lucratorului de politie, putand fi necesare 100 — 110 zile de ingrijiri medicale".

"Totodata, in cauza s-a retinut fapta inculpatilor Hutuleac Alexandru, Lungoci Andrei Iulian si Percec Razvan, constand in aceea ca inculpatul Hutuleac impreuna cu Percec Razvan, dupa 13 august 2016, desi se aflau in continuare sub supraveghere judiciara intr-un alt dosar penal, s-au reunit si, in cursul lunii octombrie 2016, au initiat un nou grup infractional organizat, specializat in comercializarea de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, in care l-au cooptat pe inculpatul Lungoci Andrei Iulian. Din luna februarie 2017 au cooptat si o alta persoana, cointeresand alte diverse persoane sa adere la acest grup ori sa-l sprijine, pentru ca prin intermediul acestora sa vanda cantitatile de substante interzise catre consumatori, astfel ca activitatile lor infractionale sa nu poata fi depistate, iar in cazul in care acesti intermediari nu intelegeau sa se supuna ordinelor date de ei, ii supuneau la grave agresiuni fizice", potrivit comunicatului citat.

Sursa citata precizeaza, de asemenea, ca, in perioada 18 — 28 mai 2017, la indicatiile lui Percec si Hutuleac, una dintre persoanele vatamate a fost tinuta cu forta intr-un apartament din municipiul Iasi, fiindu-i aplicate lovituri cu pumnii si picioarele in zona fetei si abdomenului, care au fost de natura a-i crea mai multe leziuni dureroase, obligandu-o astfel, ca urmare a temerei insuflate pentru viata sa, sa vanda in continuare pentru ei pliculete cu substante interzise catre consumatorii care-l abordau pe telefoanele ce i-au fost puse la dispozitie in acest scop.

Pe 5 decembrie, procurorii DIICOT Suceava, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Suceava, au efectuat opt perchezitii domiciliare pe raza judetului Suceava, ocazie cu care au fost gasite si ridicate un autoturism, opt telefoane mobile, un cantar electronic, un grinder, un pistol, mai multe plicuri cu substante suspecte a avea efect psihoactiv, precum si inscrisuri utile cauzei.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Serviciului pentru Actiuni Speciale Suceava si al jandarmilor.

Totodata, intr-un comunicat remis AGERPRES, joi, de Biroul de presa al IGPR se arata ca politistul Dan Ciprian Sfichi, luptator al SAS Suceava, ranit grav in misiune de Alexandru Hutuleac, se afla la Spitalul Clinic de Urgenta ''Prof. Dr. Nicolae Oblu'' Iasi, pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

Cercetarile in aceasta cauza sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz, si sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj asupra unui politist aflat in exercitarea atributiilor de serviciu cu referire la tentativa la infractiunea de omor calificat, comisa pentru a se sustrage de la tragerea la raspundere penala.

Potrivit IGPR, Hutuleac a mai fost arestat, tot intr-o cauza instrumentata de BCCO Suceava, pe 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus in libertate sub control judiciar dupa 30 de zile, iar in octombrie 2017 a fost ridicat si controlul judiciar, de catre instanta de judecata.

AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007402 (s)