News Flash:

Adevaruri mai putin stiute din spatele bolilor sexuale

4 Ianuarie 2016
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
pozitie sex acc

Prezervativul nu protejeaza suta la suta, bolile sexuale nu sunt intotdeauna evidente, iar uneori depistarea infectiilor nu este posibila. 


1. Chiar daca folosesti prezervativul, tot s-ar putea sa te infectezi 
Este important sa folosesti prezervativul, caci acesta reduce cu mult riscul de a contracta o boala transmisa pe cale sexuala (BTS). Insa unele BTS, cum sunt sifilisul, herpesul si HPV-ul, provoaca rani deschise pe corp. Asta inseamna zone infectate care nu sunt acoperite cu prezervativ! 

2. Bolile transmise pe cale sexuala nu sunt mereu evidente 
Daca partenerul sexual arata ingrijit si curat nu inseamna neaparat ca e si sanatos. Multi oameni sunt bolnavi fara sa aiba simptome si nici ei nu stiu macar ca sunt infectati. Altii au simptome foarte blande, pe care le ignora sau le pun pe seama altei afectiuni. 

3. Testul de sange nu diagnosticheaza orice boala sexuala 
Cea mai buna metoda pentru a sti daca partenerul e curat e sa-i vezi analizele. Exista teste pentru HIV, gonoree, sifilis si chlamydia. Insa herpesul si HPV-ul nu pot fi diagnosticate prin teste de sange. 

4. Nu iei neaparat boala de la primul contact sexual cu un partener nou 
Este posibil sa faci sex cu cineva care are o BTS, sa nu folosesti prezervatul si sa nu te contaminezi. Noroc chior, au putea spune, insa nu se va repeta. Daca ai gresit o data si ai uitat sa apelezi la prezervativ, nu uita ca a doua oara sa te protejezi. 

5. O infectie netratata cu chlamydia duce adesea la infertilitate 
Chlamydia este cea mai raspandita BTS de origine bacteriana. Vestea buna: se vindeca in procent de 100%. Vestea rea: infectiile netratate cu chlamydia duc in 40% din cazuri la boli inflamatorii pelvine, ce provoaca dureri cronice pelvine, infertilitate si complicatii in timpul sarcinii.

E simplu sa te testezi de chlamydia si fiecare femeie activa sexual ar trebui sa se testeze periodic si daca e infectata, sa se trateze inainte ca problemele sa devina permanente.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006084 (s)