News Flash:

Acuzatii de inscriere frauduloasa pe listele electorale in Franta

6 Martie 2014
1496 Vizualizari | 0 Comentarii
Înscrierea a 82 de români cu domiciliul la aceeaşi adresă pe listele electorale din Saint-Denis (la nord-est de Paris) a declanşat o dispută între candidatul socialist Mathieu Hanotin, care suspectează o fraudă, şi primarul comunist Didier Paillard, care denunţă o stigmatizare. Deputatul socialist a anunţat miercuri că va depune în cursul zilei un recurs la tribunal pentru fraudă pe listele electorale, după ce a fost "surprins să constate că din 206 alegători din UE înscrişi la Saint-Denis, 82, toţi de origine română, domiciliază la aceeaşi adresă", relatează Le Figaro, în ediţia electronică.

"Avem dubii serioase cu privire la controlarea domiciliilor a 48 de persoane care locuiesc în această tabără. Dacă sunt aduse dovezi, cu atât mai bine, dar sunt persoane în cazul cărora nu am găsit dovezi privind adevăratul lor domiciliu", a declarat el în cadrul unei întâlniri cu presa la sediul său de campanie din Saint-Denis.

Denunţând "nerespectarea condiţiilor democratice", Mathieu Hanotin constată "o creştere masivă la o singură adresă" şi susţine că "se îndoieşte de caracterul individual al demersului" de înscriere pe liste.

În opinia lui Didier Paillard, actualul primar din Saint-Denis şi cap de listă al Frontului stânga-EELV-MRC la alegeri, "acuzaţia gravă de înscriere frauduloasă pe listele electorale a persoanelor de naţionalitate română" ţine de "zvonuri" şi "stigmatizare".

Potrivit lui, terenul pe care trăiesc aceşti români a fost pus la dispoziţia oraşului de stat şi "găzduieşte din aprilie 2012, 205 persoane, dintre care aproape 150 de adulţi cu drept de vot. Aceste persoane locuiesc în Saint-Denis de peste cinci ani şi au fost expulzate" dintr-o altă tabără în iulie 2010.

Bastion al comuniştilor, cu 105.000 de locuitori, Saint-Denis este unul dintre simbolurile bătăliei din cadrul stângii, care pleacă foarte divizată înaintea alegerilor municipale din Seine-Saint-Denis. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 33 queries | Mysql time :0.041501 (s)