News Flash:

Putin le-a ordonat militarilor mobilizati in exercitii sa se intoarca in unitati. ULTIMATUMUL dat fortelor ucrainene, infirmat

4 Martie 2014
1094 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat trupelor mobilizate saptamâna trecuta într-un exercitiu militar surpriza în vestul si centrul Rusiei sa se întoarca la unitatile lor, a declarat purtatorul sau de cuvânt Dmitri Peskov, relateaza Russia Today, în pagina electronica. Statele Unite au "suspendat toate legaturile militare" dintre Washington si Moscova în urma interventiei ruse în Crimeea, a anuntat luni Pentagonul, citat de AFP.
UPDATE 08:15 Putin le cere militarilor mobilizati în exercitii în vestul Rusiei sa se întoarca în unitati
Putin a ordonat întoarcerea lor dupa un raport al Ministerului Apararii care afirma ca exercitiile s-au desfasurat cu succes, a declarat Peskov.
Exercitiile militare surpriza din centrul si vestul Rusiei au fost lansate miercuri. Acestea au implicat 150.000 de millitari, 90 de avioane, 880 de blindate, 80 de nave de razboi si alte echipamente grele.
Putin, care a vizitat luni baza militari Kirillovsk din regiunea Leningrad, în nord-vestul Rusiei, a asistat la ultima faza a exercitiilor.
Manevrele, decise pe fondul crizei politice din Ucraina, au fost considerate drept un semn al unei posibile incursiuni militare masive de care unii observatori din Occident.
UPDATE 03:30 SUA au suspendat cooperarea militara cu Rusia
Statele Unite au "suspendat toate legaturile militare" dintre Washington si Moscova în urma interventiei ruse în Crimeea, a anuntat luni Pentagonul, citat de AFP.
UPDATE 21:31 - Barack Obama: Rusia a încalcat dreptul international
Rusia a încalcat dreptul international prin operatiunile din Crimeea, afirma presedintele Statelor Unite, Barack Obama, apreciind ca Moscova este "de partea rea a istoriei" în criza din Ucraina, relateaza AFP.
"Exista un consens la nivel international asupra faptului ca Rusia a încalcat reglementarile internationale", a declarat Obama, conform AFP.
"Rusia este de partea rea a istoriei în criza din Ucraina", a subliniat liderul de la Casa Alba.
"Masurile luate de Rusia reprezinta încalcari ale suveranitatii ucrainene si ale dreptului international. Daca Moscova continua pe traiectoria actuala, examinam masuri economice si diplomatice care ar izola Rusia", a aavertizat Obama.
În paralel, Departamentul de Stat a comunicat ca Statele Unite analizeaza o gama larga de sanctiuni care ar putea fi impuse Rusiei dupa operatiunile militare în Ucraina.
UPDATE 20:39 - Statele Unite considera ca presupusul ultimatum din Crimeea ar fi "o escaladare periculoasa"
Statele Unite apreciaza ca presupusul ultimatum emis de armata rusa trupelor ucrainene ar fi "o escaladare periculoasa" a crizei, dar Rusia a negat ca ar exista vreun ultimatum, relateaza AFP.
"Daca informatiile privind ultimatumul sunt reale, ar fi o escaladare periculoasa a situatiei", a declarat Jennifer Psaki, purtatorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.
Flota rusa de la Marea Neagra, stationata în Crimeea, nu a emis niciun ultimatum militarilor ucraineni, afirma un purtator de cuvânt al institutiei, negând informatiile în acest sens aparute în presa, relateaza CNN. "Informatiile despre presupusul ultimatum sunt o mizerie", a declarat purtatorul de cuvânt al comandamentului Flotei ruse din Sevastopol.
Surse militare citate de Interfax-Ukraine si de BBC afirmau ca Flota rusa la Marea Neagra a dat ultimatum fortelor ucrainene din Crimeea sa se predea pâna marti la ora 5.00 (5.00, ora României), în caz contrar amenintând cu atacuri.
Potrivit presei, toate bazele militare ucrainene din regiunea prorusa Crimeea sunt înconjurate de militari rusi.
UPDATE 20:30 - Comandamentul Flotei ruse neaga informatiile privind ultimatumul emis în Crimeea
Flota rusa de la Marea Neagra, stationata în Crimeea, nu a emis niciun ultimatum militarilor ucraineni, afirma un purtator de cuvânt al institutiei, negând informatiile în acest sens aparute în presa, relateaza CNN.
"Informatiile despre presupusul ultimatum sunt o mizerie", a declarat purtatorul de cuvânt al comandamentului Flotei ruse din Sevastopol.
Surse militare citate de Interfax-Ukraine si de BBC afirmau ca Flota rusa la Marea Neagra a dat ultimatum fortelor ucrainene din Crimeea sa se predea pâna marti la ora 5.00 (5.00, ora României), în caz contrar amenintând cu atacuri. Potrivit presei, toate bazele militare ucrainene din regiunea prorusa Crimeea sunt înconjurate de militari rusi.
UPDATE 17:30 - Flota rusa la Marea Neagra da ultimatum fortelor ucrainene din Crimeea sa se predea pâna marti
Flota rusa la Marea Neagra a dat ultimatum fortelor ucrainene din Crimeea sa se predea pâna marti la ora locala 5.00 (si ora României), altfel vor fi luate cu asalt, potrivit unor surse de la Ministerul ucrainean al Apararii citate de catre agentia Interfax-Ukraine, relateaza BBC News online.
"Daca pâna mâine (marti) dimineata la ora (locala) 5.00 nu se predau, un asalt va fi lansat asupra unitatilor si sectiunilor fortelor armate ucrainene din Crimeea", sunt citati afirmând oficiali de la minister.
Pâna în acest moment nu exista alte confirmari din alte surse ale acestui ultimatum, precizeaza BBC.
Potrivit unui corespondent BBC la Moscova, Richard Galpin, purtatori de cuvânt militari rusi nu ofera, în prezent, nicio informatie despre acest ultimatum. "Nu este surprinzator. Daca amenintarea a fost adresata, militarii (rusi) nu sunt susceptibili sa spuna ceva în acest stadiu", potrivit corespondentului.
Însa Biroul de presa al Ministerului ucrainean al Apararii în Crimeea a confirmat pentru BBC ultimatumul adresat de catre Flota rusa la Marea Neagra.
Pe de alta parte, postul de televiziune BBC a primit o imagine în care presedintele rus Vladimir apare coborând dintr-o aeronava pe aerodromul de la Kirilovski, în vestul Rusiei, pentru a asista la exercitii militare în desfasurare în regiune.
De asemenea, un expert în domeniul securitatii internationale, Ian Brzezinski, afirma ca o mobilizare a fortei de interventie rapida a NATO se afla printre patru optiuni pe care Alianta Nord-Atlantica este necesar sa le ia în considerare în vederea consolidarii securitatii ucrainene, într-un material adresat Consiliului Nord-Atlantic, organul de conducere al Aliantei. O asemenea evolutie implica trimiterea de nave NATO la Marea Neagra.
Potrivit unei postari pe blogul Atlantic Council, un think-tank cu sediul la Washington, cele patru propuneri ale lui Brzezinski, sunt o "asistenta în domeniul securitatii"- incluzând armament antitanc, rachete sol-aer, munitie, în contextul interactiunilor armatei ucrainene cu NATO în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace, gazduirii unor exercitii ale Aliantei Nord-Atlantice si participarii la exercitiul Steadfast Jazz în Polonia; "mobilizarea unor capabilitati de supraveghere NATO în Ucraina" - senzori si sisteme pasive care nu ameninta Rusia, ci ofera informatii despre prezenta si miscarea fortelor ruse pe teritoriul tarii.
A treia propunere este "activarea Fortei de Reactie NATO" (NRF) - în baza angajamentului presedintelui american barack Obama fata de o contributie americana la aceasta forta, care poate mobiliza imediat o componenta terestra a unei brigazi, sustinute de elemente aeriene de lupta si sustinere, dar si forte speciale, între alte capabilitati. NRF poate fi activata sub pretextul unui exercitiu la baza comuna de antrenament din Polonia, la fel cum Rusia a initiat un exercitiu major în paralel cu lansarea unei incursiuni în crimeea, sugereaza expertul în postarea sa.
A patra propunere a expertului vizeaza "mobilizarea unor forte navale NATO în Marea Neagra" - NRF include o compnenta maritima care, împreuna cu alte active navale apartinând NATO, poate fi mobilizata pentru consolidarea intereselor aliatilor si partenerilor la Marea Neagra. Mediafax.ro

vladimir putin statele unite
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 22 queries | Mysql time :0.037679 (s)