News Flash:

Acest aliment aparent banal, aflat in casa oricui, ne fereste de cancer, accident vascular, atac de cord

1 Ianuarie 2017
1421 Vizualizari | 0 Comentarii
varza la borcan
O avem cu totii in casa, insa trebuie sa stiti ca este foarte bine sa o consumam mai des, mai ales in sezonul rece, cand produsele proaspete ne lipsesc. Varza murata are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care se numara: 



Mare sursa de vitamina C 



Oamenii care calatoresc pe mare (marinarii) pot confirma beneficiile pentru sanatate ale acestei minuni pentru ca au folosit-o pentru a o consuma in timpul croazierelor lungi. Ei au folosit-o ca o un medicament,preventiv, impotriva aparitiei bolilor care apar din cauza lipsei de vitamina C. 



Probiotic natural 



Procesul de murare este ceea ce ii da acestei legume proprietatile probiotice. Numeroasele bacterii sanatoase sunt incluse in procesul de fermentare. Aceste bacterii au efecte extrem de benefice asupra organelor digestive. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa o consumam exact ca un medicament probiotic adica inainte de administrarea antibioticelor - in scopul de a restabili flora intestinala.



Varza murata actioneaza preventiv atunci cand vine vorba de cancer 



Varza murata contine izotiocianat, care are efecte anticancerigene. In plus, aceasta contine glucozinolat care activeaza enzime antioxidante naturale ale organismului, in timp ce flavonoidele protejeaza arterele de ingustare. 



Pentru o inima sanatoasa 



De asemenea, contine fibre care contribuie la procesul de digestie regulata a produselor alimentare, ceea ce o face extrem de benefica pentru creier si sanatatea inimii. Fibra de asemenea, ajuta in procesul de reglementare a nivelului de colesterol rau, reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si arterioscleroza. 

Intareste oasele 



Varza murata contine un nivel ridicat de minerale care intaresc oasele si ne protejeaza de aparitia osteoporozei. De asemenea, varza murata contine vitamina K, care este foarte importanta pentru mentinerea oaselor sanatoase, deoarece produce proteine care reglementeaza mineralizarea oaselor. (sursa:secretele.com, Cristian Iacov)

varza murata beneficii sanatate probiotic natural intareste oasele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006983 (s)