News Flash:

FABULOS! Cum arata Pamantul de la un milion de mile distanta – FOTO

21 Iulie 2015
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
pamantul
O fotografie publicata, marti, de NASA reda intreaga latura insorita a Pamantului, surprinsa de la o distanta de un milion de mile (aproximativ 1,6 milioane de kilometri).
Compusa din trei fotografii distincte, imaginea color a fost realizata cu ajutorul camerei telescopice EPIC (Earth Polychromatic Imaging Camera), montata de NASA pe satelitul Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), lansat in spatiu pe 11 Februarie 2015.
Potrivit unui comunicat al NASA, imaginea a fost captata pe 6 Iulie 2015 si surprinde America Centrala si de Nord. Regiunile turcoaz care pot fi zarite in zona centrala a fotografiei reprezinta suprafete din Marea Caraibilor, mai precizeaza Agentia Spatiala Americana.
Odata ce datele vor incepe sa fie colectate cu regularitate, EPIC va oferi o serie zilnica de capturi foto ale Terrei, ceea ce va permite studierea in premiera a variatiilor zilnice de pe intregul glob.
Imaginile, disponibile dupa 12-36 ore de la realizare, vor fi postate pe o pagina dedicata de Internet pana in Septembrie 2015, mai anunta NASA.
Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005822 (s)