News Flash:

ACCIDENTUL in lant de pe Sibiu - Orastie: Vicepresedintele CJ Alba cere DEMISIA sefului CNADNR

23 Decembrie 2013
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Florin Roman cere demisia directorului CNADNR, Narcis Neaga, pe care îl acuză că este vinovat de tamponările în lanţ produse pe autostrada Sibiu - Orăştie, în care au fost implicate 31 de maşini, întrucât "a atribuit în mod absolut iraţional deszăpezirea". Într-un comunicat de presă transmis duminică, vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman (PNL) a spus că vinovată de tamponările în lanţ produsepe A1 este conducerea CNADNR, care a atribuit Secţiei Drumuri Naţionale Timişoara deszăpezirea acestui tronson de autostradă pe care a avut loc accidentul.

"Dacă am fi trăit într-o ţară civilizată, azi directorul CNADNR, fălosul Narcis Neaga, specialistul în concesiuni, ar fi trebuit să-şi înainteze demisia de onoare. Aşa cum ne-am obişnuit, cad capetele celor mici, ale şefului de la Pianu, deşi pe autostradă s-a aruncat cu antiderapant. Principalul vinovat este CNADNR, care a atribuit în mod absolut iraţional deszăpezirea pe timp de iarnă la...Timişoara!!! Asta este incompetenţă cât casa", a spus Roman.

El consideră că accidente similare se pot produce oricând în perioada de iarnă deoarece deszăpezirea nu este făcută corespunzător şi trebuie înfiinţate de urgenţă centre de deszăpezire pe cele două noduri rutiere de pe autostradă de la Sebeş şi Cunţa. "Atrag atenţia că astfel de accidente se mai pot produce în orice moment. Cele două noduri de la Sebeş şi Cunţa sunt fără puncte de deszăpezire. La o ninsoare puternică se blochează tot. Cum au gândit şefii de la CNADNR să facă punct de deszăpezire doar la Pianu şi să nu asigure deszăpezirea pe cele două noduri, unde se ştie şi gradul ridicat de umezeală??? Numai nişte incompetenţi puteau gândi de asemenea manieră (…) Din acest motiv îi cer demisia lui Narcis Neaga", a adăugat Roman.

El a precizat pentru corespondentul MEDIAFAX că deszăpezirea pe autostrada Sibiu - Orăştie a fost încredinţată Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, care asigură aceste servicii prin secţia de la Deva.

Accidentul a avut loc duminică dimineaţă, pe sensul Sebeş - Cunţa al autostrăzii Sibiu-Orăştie, pe un tronson inaugurat joi, iar în urma tamponărilor au fost avariate 31 de autovehicule. În urma accidentului, traficul rutier pe sensul Sebeş-Cunţa a fost întrerupt timp de aproape şase ore.

Patru persoane au fost rănite în urma tamponărilor, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani din Sighişoara, o femeie în vârstă de 33 de ani din Mediaş, o tânără de 22 de ani din Galaţi şi o femeie de 35 de ani de cetăţenie română, dar stabilită în Germania. Acestea au suferit în special fracturi şi niciuna nu se află în stare gravă astfel încât să necesite internarea în spital, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Alba.

Printre autovehiculele aflate în coloana implicată în accidentul în lanţ s-a numărat şi cel în care se afla cântăreaţa Paula Seling împreună cu soţul ei, artista declarând că vizibilitatea era redusă din cauza ceţii, iar carosabilul era extrem de alunecos, autoturismele derapând.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule.

În urma tamponărilor, administratorul drumului, Secţia Drumuri Naţionale Deva a CNADNR, a fost sancţionată cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

Ulterior, CNADNR a anunţat că în urma accidentului a început cercetări disciplinare şi l-a suspendat pe durata acestora pe şeful Centrului de Întreţinere şi Coordonare Pianu (Alba).

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică, directorul CNADNR, Narcis Neaga, a dispus începerea cercetării disciplinare "a factorilor responsabili de producerea evenimentului, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare după finalizarea cercetării disciplinare", în urma tamponărilor care au avut loc în cursul dimineţii pe sectorul de autostradă Sebeş-Cunţa, pe raza administrativă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişora, Secţia de Drumuri Naţionale Deva.

De asemenea, conducerea CNADNR precizează că şeful Centrului Centrului de Întreţinere şi Coordonare Pianu (judeţul Alba), Robert Mallasz, a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetărilor.

Conform sursei citate, "acţiunile de combatere a producerii poleiului au început în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la ora 03.00".

"Acţiunea de combatere a producerii poleiului a început la ora 3.00 prin acţionarea cu trei utilaje care au răspândit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6.00, pe sectorul de autostradă Sebeş-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea măsurilor de acţionare. La ora 8.40 pe sectorul de autostradă cuprins între km 293 - km 316, s-a acţionat prin răspândirea a 32 tone de sare cu două autobasculante cu lamă si răspânditor pe sensul Pianu-Cunţa şi cu două Unimog-uri pe sensul Cunţa-Pianu", se mai menţionează în documentul citat. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1777 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006254 (s)