News Flash:

A inceput reabilitarea noii Clinici de Dermatologie-Venerologie din Timisoara

22 Mai 2014
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
Noul sediu al Clinicii de Dermato-Venerologie (CDV) din Timisoara a intrat, luni, in ample lucrari de reparatii interioare si exterioare, astfel incat vara viitoare sa poata primi pacientii internati in actuala clinica ultracentrala.
Proiectul de 7,34 milioane de lei fara TVA presupune interventii de reabilitare a imobilului existent si montajul a doua lifturi care vor deservi personalul si pacientii spitalului, precum si schimbarea destinatiei din spatii de cazare (fost sediu al Universitatii Tibiscus) in spatii medicale, realizarea acoperisului tip terasa si amenajarea parcarii si a unor alei adiacente.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, avea in plan mutarea clinicii inca de anul trecut. Responsabilii Directiei de Sanatate Publica Timis au fost de acord ca in noua locatie (care apartine municipalitatii) vor fi conditii mult mai bune, intrucat vor putea fi cazati cate doi-trei pacienti intr-un salon si nu cate opt ca in prezent. In plus, cladirea este mai noua si mai sigura, urmand sa fie dotata cu toate utilitatile necesare specifice.
Sediul actualei CDV ar urma ca gazduiasca toate misiunile diplomatice din oras si un centru cultural pentru tineret.
'Pentru Timisoara este extrem de important sa gazduiasca Centrele Culturale Francez si German, Institute Culturale ale Frantei si Germaniei, sa gazduiasca consulate ale acestor tari, dar si ale cat mai multor alte tari europene si de pe alte continente. Vreau ca aceasta dimensiune a Timisoarei, de oras in care sunt prezente misiuni culturale si diplomatice ale cat mai multor tari, sa fie una consistenta', sustine Robu.
Cladirea in care functioneaza in prezent CDV are trei veacuri, fiind construita in jurul anului 1751, ca 'Spitalul burghez', in aceeasi perioada fiind construite si alte obiective de sanatate de catre stapanirea de la Viena. AGERPRES

universitatii tibiscus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1028 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043032 (s)