News Flash:

A inceput eliberarea abonamentelor gratuite la RATT

14 Decembrie 2013
1390 Vizualizari | 0 Comentarii
Timișorenii își pot ridica abonamentele gratuite pentru transportul în comun. Pană acum, la cele aproape 15 chioșcuri RATT din oraș au trecut, în acest scop, zeci de persoane. Nu toți au primit, însă, cardul de gratuități pentru că nu au îndeplinit condițiile necesare. Pot beneficia de transport gratuit cu toate mijloacele de transport în comun numai timișorenii cu care nu caştigă lunar mai mult de 2.000 de lei.  Incă de dimineață, la chioșcurile din Piața 700 și de pe strada Cluj s-au format cozi de 10 - 15 persoane. Cu adeverințe de salariu și declarații pe propria răspundere, oamenii au mers să își ridice cardul de gratuitate. Economiile se simt la buzunar, spun oamenii care dădeau și în fiecare lună şi 200 de lei pe abonamentele de transport: ”700 și ceva (de mii de lei vechi - n.r.) dădeam cand mergeam la lucru. Acum sunt în șomaj. Si aveam numai pe două linii, acum am pe toate, cu mașina mai greu ajungi, acum lumea se orientează”, ”Pentru salarile și traiul din Romania mi se pare ceva corect. Eu care iau lichidare numai un leu din cauza utilităților și traiului, vă dați seama, contează foarte mult”, ”E un bine deocamdată. După aia nu o să mai fie, să beneficiezi de transport gratuit e ceva!”.

Cei care nu au domiciliul stabil în Timişoara au plecat de la chioşcuri fără abonamente: ”Și numai cei care stau în Timișoara pot lua? Deci nu pot lua, eu stau în Săcălaz și nu am dreptul”.
Gratuitatea este valabilă pană în 15 ianuarie 2014. Primăria achită pentru acestă lună aproximativ 3,2 milioane de lei din bugetul local. Există șanse ca transportul în comun să fie gratuit pentru toată lumea. Anul viitor, primarul vrea să organizeze un referendum pe acest subiect. Digi24.ro

ratt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004980 (s)