News Flash:

A inceput cea de-a treia editie a Festivalului Artelor Timisorene

7 Iunie 2016
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalului Artelor Timisorene2
Cea de-a treia editie a Festivalului Artelor Timisorene (FAT) a inceput luni, la Timisoara, propunandu-si, pe de-o parte, promovarea artistilor locali, iar pe de alta parte, facilitarea accesului publicului larg la diversitatea manifestarilor culturale ale orasului. 
Deschiderea oficiala a FAT a avut loc in Piata Libertatii, printr-un concert de promenada sustinut de Orchestra Timisoara Big Band, Clubul de dans sportiv Magnum Team si Cvartetul de coarde 'Ion Vidu' al Colegiului de Arta 'Ion Vidu'. 
Organizat de Primaria Municipiului Timisoara si de Casa de Cultura a Municipiului, evenimentul va oferi pe parcursul intregii saptamani manifestari sustinute de muzicieni de toate genurile, dansatori, actori si alti prestatori in teatru si film, scriitori, pictori, sculptori si designeri, care vor veni in fata timisorenilor si a vizitatorilor pentru a-i incanta cu talentul lor. 
'Cele sapte muze vor reusi sa scoata la lumina valori ale culturii locale nedescoperite inca sau nefructificate la intregul potential, dar si sa promoveze imaginea orasului pentru castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana 2021. Manifestari ale frumosului vor avea loc atat in aer liber, in tot centrul istoric al Timisoarei, cat si in alte spatii neconventionale', a declarat presei primarul in exercitiu, Nicolae Robu. 
Vor mai avea loc workshopuri interactive de ceramica pentru initierea publicului larg in domeniul ceramicii artistice si utilitare si exemplificarea tehnicilor experimentale in modelajul ceramic, un atelier 'Paint your Bag', de pictura cu acrilice pe plase din material textil, atelierul 'Paint your T-shirt', atelierul 'Intro Foto', de introducere in arta fotografiei, dar si ateliere muzicale interactive pentru copii. 
In Piata Unirii, vor avea loc doua proiecte, 'Marea perna' si 'Constructie palpabila', care isi propun sa extinda gradul de cunoastere si experimentare a posibilitatilor de manifestare si intelegere de catre public prin mijloacele picturii/artei, in conformitate cu statutul si functia pe care arta moderna si le-a castigat in societatea contemporana. 
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004987 (s)