News Flash:

A fost sesizata Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Codului penal

5 Iulie 2018
759 Vizualizari | 0 Comentarii
justice

PNL, USR si PMP au anuntat ca au depus joi o sesizarea la Curtea Constitutionala cu privire la modificarile facute la Codul penal, spunand ca au fost atacate peste 30 de articole modificate, scrie News.ro.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional. Legea a fost adoptata cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi "impotriva" si 19 abtineri, in conditiile in care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile. Marti, proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat de plenul Senatului, in calitate de prima Camera sesizata, cu 74 de voturi "pentru", 28 de voturi "impotriva si noua abtineri, dupa o sedinta tensionata, in care opozitia a incercat sa lase puterea fara cvorum, insa acest lucru nu a fost posibil deoarece senatorii UDMR au venit in sala pentru ca sedinta sa poata continua.

Comisia Iordache a adoptat luni modificarea articolului 297 din Codul penal cu privire la infractiunea de abuz in serviciu, astfel ca infractiunea nu se pedepseste daca prejudiciul este pana in salariul minim brut pe economie - 1.900 de lei. In plus, se considera abuz in serviciu daca scopul este de a obtine foloase materiale necuvenite pentru sine, sot sau rude pana la gradul II. In timpul dezbaterilor, deputatul PSD Oana Florea a propus abrogarea infratiunii de abuz in serviciu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007294 (s)