News Flash:

80 de studenti la Arhitectura, din cadrul Universitatii Politehnice Timisoara, au vizitat Iulius Town, cel mai mare proiect de real estate care va fi inaugurat in acest an

18 Iulie 2019
1523 Vizualizari | 0 Comentarii

Primul ansamblu mixed use din vestul țării, Iulius Town, cea mai mare investiție în real estate din regiune, în valoare de 220 de milioane de euro, reprezintă reper de studiu pentru studenții din cadrul Universității Politehnice Timișoara, prin amploarea i diversitatea lucrărilor de construcție, amenajărilor la cele mai înalte standarde și multiplelor funcțiuni pe care le integrează.

La finalul săptămânii trecute, 80 de tineri din anul 1 și 2 de studiu la specializările Arhitectură, dar și Mobilier și Amenajări Interioare, din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, au avut prilejul de a vizita șantierul și clădirile de birouri operaționale din ansamblul Iulius Town și să vadă cum sunt puse în practică cunoștințele dobândite la cursuri.

„Ansamblul mixt Iulius Town este, la ora actual, printre cele mai mari i complexe investiii din oraul Timioara, cu beneficii atât la scarurbană, prin poziia strategică, dar i prin serviciile i funciunile pe care le va oferi. Este o lucrare impresionantla nivel de detaliu, amenajare interioară și exterioarpeisagerde mari proporii. În acest context, studenii pot lua contact direct cu un antier bine organizat, vor avea un mic preview a ceea ce îi va atepta pe viitor, deoarece vizitele pe antier sunt obligatorii, dacvor dori ca proiectele lor de la faza de concept i render sfie realizate la fel în realitate. Fiind ani mici, 1 și 2, acum este momentul prielnic sînvee sîmbine partea practiccu cea teoreticînvățatîn cadru academic, iar aceastvizitne ajutîn acest sens”, a declarat Sl. dr. arhitect Andreea Anamaria Anghel, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnice Timișoara.

În cadrul vizitei, studenții au interacționat cu arhitecții și specialiștii Iulius Town, de la care au aflat informații aplicate despre etapele dezvoltării unui proiect de o asemenea anvergură, atât din punct de vedere arhitectural și tehnic, cât i al amenajărilor interioare. Tinerii au fost entuziasmați să vadă îndeaproape cum se lucrează la cel mai mare parc suspendat din România, realizat peste o parcare subterană, la tunelul auto și la cea mai înaltă clădire de birouri din țară, UBC 0 ( 155 m, 27 niveluri și o suprafață închiriabilă de 52.000 mp). Totodată, au analizat în detaliu soluțiile tehnice și de amenajare implementate în imobilele office funcționale.

Oraul este un organism dinamic, care crete i se transformpermanent, iar arhitecii participla formarea acestuia, alturi de ceilali factori implicai. Pentru un viitor arhitect este foarte important spoatdescoperi din interior aceste mecanisme de formare, spoatsurprinde din diferite perspective noile proiecte ale oraului, sintuiascprocesul complex care stîn spatele acestei creteri, iar vizita pe antierul Iulius Town i-a oferit exact aceastimportantcomponentîn formarea sa ca viitor profesionist, a spus Sl. dr. Arhitect Claudiu Toma, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnice Timișoara.

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS și Atterbury Europe, le propune locuitorilor cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului, un pol regional de afaceri, dar și multiple facilități pentru petrecerea timpului liber. Prima etapă a proiectului, care va fi inaugurată pe 30 august 2019, va include: 120.000 mp de retail, noi branduri, 450 de magazine, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, numeroase restaurante şi cafenele tematice, un parc, un centru de evenimente, 100.000 mp de spații office clasa A, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare.

Galerie Foto

02.JPG
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006303 (s)