News Flash:

6 pași către dantura de nota 10

8 Noiembrie 2022
397 Vizualizari | 0 Comentarii
cliniciledrleahu

Zâmbetul este cel mai frumos accesoriu pe care îl porți, indiferent de locul unde te afli. Pentru menținerea acestuia impecabil este bine să-ți păstrezi dantura sănătoasă mereu, iar acest lucru este foarte ușor. Cel mai important pas pe care îl poți urma este să ai o rutină de îngrijire a dinților bine stabilită. Mai mult, dacă mergi și la stomatolog regulat, îți vei feri dantura de numeroasele afecțiuni orale ce apar insesizabil pe gingii și pe dinți.

Iată 6 pași pe care este bine să-i urmezi pentru o dantură de nota 10.

Înlocuiește-ți dinții lipsă

Potrivit cliniciledrleahu.ro, implanturile dentare sunt soluții sigure prin care dinții naturali pierduți sunt înlocuiți. Un implant dentar înseamnă, de fapt, o rădăcină artificială, adică un șurub din titan, care se inserează în os, iar acestuia, după 4 sau 6 luni, i se atașează o coroană dentară.

Implanturile și coroanele dentare puse în locul dinților lipsă arată și se simt la fel ca dinții naturali. De altfel, acestea au aceeași funcționalitate perfectă, iar coroanele pot avea forma și culoarea celorlalți dinți vecini, astfel că nu se vor deosebi.

Menținerea implanturilor dentare cât mai mult timp pe arcadă este dată de păstrarea unei igiene orale corespunzătoare: periaj dentar de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură.

Spală-te pe dinți de două ori pe zi

Periajul dentar este de-a dreptul cel mai important atunci când vine vorba de menținerea danturii curate. Ei bine, periajul trebuie realizat de cel puțin două ori pe zi, de regulă dimineața și seara. Foarte important este cel de seară, pe care este bine să-l faci înainte de culcare.

Există o multitudine de periuțe dentare, dar cele mai bune sunt cele care au perii moi sau medii, astfel nu îți vei răni gingiile. În plus, poți folosi o periuță de dinți electrică, setată cu o viteză sau cu un timp corespunzător periajului dentar.

Folosește ața dentară și apa de gură

Ața dentară și apa de gură sunt mijloace suplimentare de curățare ale danturii, dar la fel de importante precum periuța de dinți. Conform News Medical Life Sciences, ața dentară se folosește imediat ce ți-ai curățat dinții cu periuța și îndepărtează eficient resturile alimentare rămase între dinți. Pentru a evita împingerea resturilor și a bacteriilor în gingie, este indicat ca ața dentară să fie utilizată doar de sus în jos, adică tehnica de mișcare să fie de la linia gingiei spre vârful dintelui.

Apa de gură se utilizează la final, atunci când dantura este curățată perfect atât pe suprafața acesteia, cât și între dinți, cu periuța și ața. Recomandarea medicilor stomatologi este ca apa de gură să conțină clorhexidină, deoarece are acțiune antimicrobiană.

Folosește dușul bucal, dacă ai mai multe coroane dentare sau lucrări protetice fixe

La fel de important precum apa de gură este și dușul bucal. Însă acesta este utilizat mai mult atunci când dantura a fost restaurată fie cu mai multe coroane dentare, fie complet, prin implanturi dentare și lucrări protetice fixe.

Dușul bucal îmbunătățește sănătatea gingiilor și este foarte ușor de folosit. Pe acesta este bine să-l folosești seara, imediat după ce ți-ai curățat dantura cu periuța de dinți. Acesta înlătură resturile alimentare rămase în urma periajului și între dinți. Pentru o bună utilizare a dușului bucal, mergi și vorbește cu medicul tău stomatolog, pentru a-ți oferi cele mai bune sfaturi.

Consumă fructe și legume sănătoase

Atunci când vorbim despre prevenția afecțiunilor dentare și despre modurile prin care ne putem păstra o dantură de nota 10, trebuie să ținem cont și de alimentație.

Alimentația trebuie să fie bogată în fructe și legume proaspete, care conțin vitamine, minerale și proteine. Există numeroase alimente sănătoase pe care le putem consuma fie pentru întărirea smalțului dentar, fie pentru intensificarea producției de salivă. În acest caz putem enumera: merele, perele, morcovii, broccoli, spanacul ș.a.

Mergi la stomatolog la fiecare 6 luni

Problemele dentare sunt mult mai ușor de tratat atunci când acestea sunt descoperite din timp. De aceea este bine să mergi la dentist de două ori pe an. În urma verificării clinice a dinților și a gingiilor, dar și când faci o radiografie dentară panoramică, previi apariția afecțiunilor dentare. În cazul în care problemele dentare sunt deja apărute, chiar și în stadii incipiente, precum gingivita sau cariile dentare, medicul stomatolog îți va recomanda tratamentul potrivit. Iar dacă nu ai nicio problemă dentară, te va sfătui să realizezi o igienizare profesională, deoarece cu ajutorul acesteia vei completa perfect igiena orală de acasă și te vei bucura mereu de prospețimea danturii și frumusețea zâmbetului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007176 (s)