News Flash:

6 mituri din copilarie, care au bagat frica in noi

2 Iulie 2018
823 Vizualizari | 0 Comentarii
bunica

Nu este exclus ca ai reusit sa insufli aceste neadevaruri si propriilor copii. Uita ce ti-a spus bunica, iata ce spun oamenii de stiinta!

1. Nu manca multe dulciuri, o sa-ti apara cosuri

Acneea apare din 3 motive:

-Cresterea productiei de sebum;

-Excesul de hormoni masculini;

-Ingrijirea incorecta a pielii.

O alimentatie neechilibrata poate sa modifice continutul de sebum si sa favorizeze inflamatiile, dar o singura ciocolata nu este in stare sa faca asta. Trebuie sa ai o alimentatie total gresita ca sa se intample asa. In SUA a fost realizat un experiment: un grup de tineri au fost pusi sa manance ciocolata naturala cu un continut ridicat de cacao, iar alt grup – ciocolata mai putin naturala. La nimeni dintre ei nu s-a modificat aspectul pielii.

2. Din cauza barbieritului parul creste mai des si mai repede

Acest mit a fost dezmintit inca in anul 1928. Dupa barbierit firele de par intr-adevar par a fi mai aspre si mai groase, insa doar pentru cateva zile. Cand va creste mai mult, parul va fi din nou moale.

Si, bineinteles, rasul nicium nu influenteaza viteza de crestere a parului. Altfel, barbatii cu varsta ar fi nevoiti sa se barbiereasca nu in fiecare zi, dar la fiecare 3 ore.

3. Unghiile si parul cresc chiar si dupa moarte
Pentru ca celulele sa se divida, ele trebuie sa arda glucoza, iar pentru arderea glucozei e nevoie de oxigen. Atunci cand inima inceteaza sa transporte oxigenul prin sange, se opreste si procesul de divizare a celulelor. Nu exista noi celule – nu exista nici crestere de par sau unghii.

De fapt, dupa moarte pielea se usuca si se strange. Din aceasta cauza unghiile par mai mari.

4. Noi folosim doar 10% (5%, 3%) din posibilitatile creierului

O sa va dezamagim: chiar si cand te uiti la perete, creierul tau lucreaza la o capacitate de 100%. Daca ar fi altfel, evolutia demult ne-ar fi lipsit de cele 90% inutile.

O perioada destul de lunga cercetatorii nu puteau sa inteleaga cu ce se ocupa anumite zone din creier. Din aceasta cauza s-a raspandit ideea ca ele nu se folosesc. Acum se stie ca aceste zone raspund de gandire, planificare, luare a deciziilor si adaptare.

5. Nu-ti pocni degetele – o sa faci artrita

Atunci cand iti trosnesti degetele se intind articulatiile si in ele se formeaza bule de aer. Acele pocnituri sunt sunetele provocate de spargerea lor. Nu exista studii, care sa demonstreze ca acest obicei provoaca artrita.

6. O sa atingi broasca, o sa ai negi
Negii sunt provocati de virusul papiloma. Este unul contagios, dar nicidecum de la broaste, ci de la alti oameni si doar prin contact sexual.


barbieritului unghiile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006349 (s)