News Flash:

6 lucruri pe care nu le stiai despre clitoris

25 Septembrie 2015
1340 Vizualizari | 0 Comentarii
clito
Cu toate ca trupul uman are mai multe zone erogene, singurul organ pe care il au femeile strict pentru placerea sexuala este clitorisul - acel punct micut din regiunea vaginala, situat deasupra deschiderii uretrale, unde se intalnesc labiile mici. Citeste mai jos cateva lucururi pe care nu le stiai despre clitoris:

Cand s-a aflat de existenta organului

Abia la inceputul anilor '90 au aparut primele studii in care se vorbea despre existenta clitorisului in trupul femeiesc, iar atunci medicii s-au folosit de aparate de RMN (rezonanta magnetica nuclear) pentru a studia stuctura interna si functia sexuala pe care o detine. Abia in 1998 au fost publicate studiile oficiale.

Terminatii nervoase

In gland - capul penisului - se gasesc foarte multe terminatii nervoase, ceea ce il face atat de sensibil. Clitorisul a fost asemanat cu glandul in mai multe ocazii, iar cercetatorii au descoperit ca in clitoris exista de doua ori mai multe terminatii nervoase, adica aproximativ 8.000.

Marimea clitorisului

La suprafata pielii se vede doar capul organului, insa acesta este mai mare. Un clitoris are in jur de 10 centimetri in interiorul corpului - poate fi comparat cu un penis, forma fiind aproximativ asemanatoare, insa cu inca doua "picioruse" ce se prelungesc ca doua labii.

Creste in timp

Din cauza schimbarilor hormonale, marimea clitorisului se schimba odata cu trecerea anilor. Mai exat, acesta creste, incepand cu primii ani de pubertate, iar cand femeia ajunge pe la 35-40 de ani, clitorisul este deja de patru ori mai mare.

Ramane "activ" mereu

Odata ajuns la maturitate, clitorisul poate fi stimulat pentru placere si va avea acelasi raspunsi la stimuli pana la sfarsitul vietii, arata studiile. Asta poate insemna ca si la batranete poti avea acelasi raspuns fizic ca si la 20 de ani.

De unde provine numele

Cel mai probabil, originea cuvantului "clitoris" este greceasca, kleitoris, derivat din verbul kleiein, ce inseamna a inchide. In acelasi timp, "clitoris" inseamna in greceasca "cheie", fiind considerat cheia sexualitatii feminine. (sursa: unica.ro)

trupul uman zone erogene placerea sexuala clitorisul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005848 (s)