News Flash:

5 greseli majore in cura de slabire bazata pe exercitii fizice

1 Septembrie 2017
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
antrenament intensiv
Atunci cand incepeti o cura de slabire si mergeti regulat la sala transpirand zilnic mai intens ca niciodata, incepeti o noua etapa in viata voastra. Iar atunci cand incep sa apara si primele rezultate este clar ca sunteti pe drumul cel bun. 
Din nefericire, acesta este si momentul in care cele mai multe persoane comit cele 5 greseli majore care vor ruina incercarea lor de a slabi, cunoscute si sub denumirea de "faimosul 5". Iata care sunt cele mai intalnite greseli pe care le faci atunci cand vrei sa pierzi din greutate prin exercitii fizice:

1. Indulgenta
Din cauza efortului mare depus prin practicarea exercitiilor foarte intense, veti fi tentati sa consumati mai multe alimente si alcool, convinsi ca excesul va fi spulberat la sala de sport. Din pacate, atat slabirea cat si mentinerea greutatii inseamna calcule matematice simple. Mancand mai mult riscati sa nu ardeti intreg echivalentul caloric in sala. Astfel, in fiecare zi va veti alege cu un mic surplus care cumulat in mai multe zile se va observa ca un nou kilogram adaugat. Nutritionistii au observat ca 100 de calorii ramase nearse in fiecare zi conduc la cresterea in reutate cu un kilogram dupa doua luni. 

2. Privarea de somn
Cunoscut fiind ritmul vietii actuale, sunteti tentati sa sacrificati ore de somn in schimbul antrenamentului la sala, unde veti petrece mai mult timp. Aceasta este o foarte mare greseala daca vreti sa slabiti sanatos. Un somn adecvat este unul dintre cele mai sanatoase cadouri pe care vi l-ar putea face cineva. Privarea de somn este legata de boli cardio vasculare, imbatranire si altele, impreuna cu cresterea in greutate. 

3. Dieta dezechilibrata
Chiar daca sunteti condusi de cele mai bune intentii, considerati potrivite diete neverificate cum ar fi cele foarte scazute in carbohidrati sau cele foarte bogate in proteine. Corpul vostru are nevoie de vitamine, proteine, grasimi, minerale si carbohidrati. Iar dietele care priveaza organismul de oricare dintre aceste substante nutritive vitale sunt, de obicei, nesustenabile pe termen lung. 

4. Supradoza de suplimente si vitamine
In dorinta de a fi cat mai eficienti in timpul exercitiilor si de a hrani cat mai bine organismul, multe persoane consuma exagerat shake-uri sau batoane proteice, vitaminizante, etc. Consumul acestora, nemonitorizat, poate provoca serioase probleme de sanatate, probleme ale pielii sau parului. 

Stabiliti impreuna cu nutritionistul sau medicul dumneavoastra cum va arata aceast noua calatorie nutritionala astfel incat ea sa se incheie cu succes. Supradoza de suplimente alimentare nu este nici pe departe ata de inofensiva cum ati putea crede.

5. Vreti sa pierdeti prea multe kilograme 
Uneori vreti sa pierdeti prea mult in greutate. Pur si simplu, stabilind ca obiectiv un numar (de kilograme) si nu modul in care va simtiti si aratati la greutatea actuala, va supuneti unei presiuni imense pentru a atinge un ideal nerealist. Astfel, in loc sa beneficiati de efectele de insanatosire si anti-imbatranire ale pierderii in greutate, agravati problema putand dezvolta noi probleme de sanatate.

indulgenta dieta dezechilibrata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005149 (s)