News Flash:

4 greseli foarte frecvente pe care le faci cand mergi la toaleta

28 Iulie 2018
996 Vizualizari | 0 Comentarii
toaleta femeie 1

Crezi ca stii totul despre igiena la toaleta? Esti convinsa ca nu faci nici o greseala atunci când mergi la toaleta? Citeste acest articol pentru a vedea daca e adevarat. Când vine vorba de igiena personala, toata lumea are propria rutina. În baie, exista anumite gesturi adoptate de catre toata lumea, care nu sunt neaparat igienice. Iata cele mai frecvente greseli pe care ar trebui sa le eviti atunci când mergi la baie!

1. Nu te speli pe mâini: Multi oameni fac greseala de a nu se spala pe mâini înainte si dupa ce merg la baie, dar acest mic gest care pare inofensiv te poate ajuta de fapt sa-ti pastrezi sanatatea. Într-adevar, mâinile reprezinta principala cale de transmitere a bacteriilor. Faptul ca nu le speli creste riscul de transmitere a acestor patogeni care pot conduce apoi la multe boli. Prin urmare, e important sa te speli pe mâini înainte sa intri la baie, pentru a nu-ti contamina partile intime, dar si dupa folosirea toaletei, pentru a elimina orice bacterii sau germeni care ti-au contactat mâinile. Pentru o spalare eficienta, trebuie sa folosesti sapun, caci apa singura nu te va scapa de bacterii.

2. Folosesti o postura gresita pentru procesul de defecatie: Toaletele moderne au fost proiectate astfel încât sa puteti sta confortabil. Numai ca aceasta postura confortabila nu este cea mai corecta pentru defecatie. Într-adevar, stam într-o pozitie de sedere (un unghi de 90 de grade), dar acest unghi anorectal nu este potrivit pentru defecare si poate exercita o mare presiune asupra rectului. Pozitia corecta este de a sta înclinat, la fel ca stramosii nostri care foloseau toaletele turcesti. Prin pozitia înclinata, este permisa o evacuare mai usoara, putând astfel preveni si hemoroizii, care sunt cauzati, de regula, de împingerea din momentul defecarii. Aceasta pozitie reduce nevoia de împingere, facând procesul mult mai usor.

Ce greseli NU trebuie sa mai faca o femeie cand se penseaza

3. Porti aceeasi lenjerie intima mai multe zile la rând: O buna igiena generala necesita, de asemenea, o igiena personala impecabila. Aceasta nu consta numai în spalari regulate si neinvazive, ci necesita si o schimbare zilnica a lenjeriei de corp. Acest lucru va împiedica mâncarimea, iritarea si mirosurile neplacute. Pentru femeile care folosesc protej-slip, asta nu este o scuza pentru a va pastra lenjeria intima mai multe zile la rând. Aceste produse nu împiedica acumularea de bacterii din aceasta zona care, odata ce transpira, ofera un mediu ideal pentru proliferarea lor. Lenjeria intima e un adevarat cuib pentru bacterii, care prolifereaza în medii umede, în special în zona vaginala si anala, si pot provoca iritatii sau infectii.

4. Folosesti uscatoarele de mâini: O inventie foarte practica, uscatoarele de mâini sunt în majoritatea toaletelor publice. Aceste masini au fost create pentru a reduce riscul de contaminare cu bacteriile din instalatiile sanitare, dar sunt ele cu adevarat mai igienice? Raspunsul este nu. Specialistii în igiena au dovedit ca uscatoarele de mâini transmit mai multe bacterii decât prosoapele de hârtie. Rezultatele unui experiment au aratat ca bacteriile raspândite de uscatoarele de mâini sunt de 27 de ori mai multe în comparatie cu cele transmise de prosoapele de unica folosinta.

 


toaleta bacterii lenjerie intima
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004895 (s)