News Flash:

3 metode prin care sa te bucuri de relatii intime la menopauza

2 Iulie 2017
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
femeia2
Atrofia si uscaciunea vaginala sunt afectiuni des intalnite in randul femeilor care au intrat la menopauza. Iata cum sa le combati.
Statisticile arata ca peste jumatate din femeile aflate la menopauza sufera de atrofie vaginala. In Romania, cifrele se ridica spre un procent de 40%, desi in rapoartele medicale doar 25% ajung in cabinetul medicului ginecolog in vederea stabilirii unui tratament. Un studiu din Franta realizat pe un esantion reprezentativ de femei din Europa Centrala si de Vest, arata ca dupa menopauza calitatea vietii sexuale a femeilor este in scadere.

Apropie-te de partener mai mult
Adoptarea unei stari de spirit romantice inainte de sex va asigura desfasurarea intregului proces in mod ideal si va transforma momentele respective in unele cu adevarat placute, recomanda dr. Virgil Popescu. Utilizarea unui lubrifiant va mari sfera repertoriului sexual, astfel ca senzatiile de uscaciune vaginala vor disparea si, odata cu ele, si disconfortul sau durerea. 

Incearca sa reduci stresul 
Relaxarea ar trebui sa intre in ordinea de zi a prioritatilor tale. Pentru ca stresul nu face altceva decat sa te indeparteze de partener, sa creeze stari de tensiune si sa saboteze libidoul. Incearca sa iti gasesti acele clipe de liniste si sa iti creezi zilnic momente placute alaturi de sot sau de iubit.

Hraneste-te cu alimente sanatoase
Stilul de viata este foarte important la menopauza. Nivelul de energie, starea de spirit, felul in care dormi, stresul, dar si reglarea libidoului sunt strans legate de obiceiurile alimentare, explica specialistul. Astfel, printre alimentele si plantele asociate cu o crestere a apetitului sexual se numara afinele, boabele de cacao, nuca, cocos, avocado, mierea si ginsengul, asa ca ai grija sa consumi cat mai multe dintre acestea.

atrofia uscaciunea vaginala menopauza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1390 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005700 (s)