News Flash:

13 curiozitati despre creierul uman, amanunte interesante pe care nu le stiai

19 Ianuarie 2018
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
creier

Creierul este cel mai complex organ uman, cu ajutorul caruia putem realiza lucruri uimitoare. Cum medicina s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, aceasta ne arata pe zi ce trece lucruri uimitoare despre creierul uman, fiind o sursa inepuizabila de studii pentru oamenii de stiinta.

De aceea, te invitam sa descoperi 13 lucruri interesante pe care nu le stiai despre creierul uman.
1. Un om normal pe parcursul vietii sale are in jur de 85 – 100 de miliarde de neuroni.

2. Stiati ca intr-un neuron se poate stoca de 5 ori mai multe informatii decat toata colectia Enciclopediei Britanice?

3. Studiile au aratat ca dimensiunea creierului femeilor insarcinate se micsoreaza usor si revine la dimensiunea normala dupa sase luni.
4. Viteza cu care circula informatiile intre neuroni este de circa 120 metri pe secunda.

5. Creierul uman consuma aproximativ 20% din totalul de oxigen asimilat de plamani. De aceea, oamenii de stiinta recomanda sa tragem aer in piept cand luam decizii importante.

6. Creierul uman produce o energie de circa 10-23 Wati, ce ar putea aprinde un bec. Interesant este faptul ca atunci cand gandurile sunt numeroase, energia creste, iar in timpul noptii exista o activitate impresionanta in creier, care ridica numeroase semne de intrebare in randul oamenilor de stiinta.

7. Partea creierului ce are rol in luarea deciziilor se dezvolta complet la barbati in jurul varstei de 25 de ani, iar la femei cu 2 ani mai devreme, de aici pornind si ideea conform careia femeile sunt mai mature decat barbatii.
8. Daca ai atinge creierul uman, acesta nu ar resimti nicio durere, deoarece creierul nu are receptori de durere.

9. Creierul uman nu inceteaza niciodata sa functioneze, ba mai mult, in timpul noptii, activitatea creierului este mai ridicata decat cea din timpul zilei.

10. Creierul este considerat cel mai „gras” organism uman, acesta contine aproximativ 60% grasime.

11. Neocortexul este partea din creier care se ocupa cu limbajul si cu constiinta, aceasta ocupand circa 76% din creierul uman.

12. Explicatia pentru care simtim durerea imediat dupa ce s-a produs o arsura sau o intepatura este data de viteza de circa 270 km/h cu care circula/emite impulsurile nervoase catre/sau de la creierul uman.
13. Stiati ca munca intelectuala nu oboseste creierul? Ei bine,oboseala apare din cauza emotiilor noastre. Compozitia sangelui care trece prin creier cand e activ nu se schimba. poatenustiai.ro


neuron creierul uman
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010748 (s)