News Flash:

10 semne care trebuie sa te ingrijoreze

10 Iunie 2018
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
crampe picioare fb

Cele mai multe semne ale unor afectiuni în organism se pot simti, ori pot fi vizibile si palpabile. Daca sunt pe piele ele pot deranja mai ales din punct de vedere estetic.

1.Vocea ragusita se poate datora unui deficit de fier mai ales daca apar si alte simptome: ameteli, tulburari digestive, nervozitate, caderea parului, paloare, dificultati de înghitire, oboseala. Cei care fumeaza pot avea vocea ragusita din cauza ingrosarii corzilor vocale afectate negativ de fumul de tigara. Poate fi vorba despre ,,vocea de fumatorˮ sau de o inflamare a corzilor vocale ce indica un edem Reinke.

2. Sensibilitatea ochilor la lumina poate fi un semn al unui deficit de vitamina B2. Aceasta se poate lua din diferite alimente: spanac, carne de pasare, peste, cereale integrale, galbenus de ou, avocado, broccoli, coacaze, varza de Bruxelles, sparanghel, ciuperci si altele. Riboflavina este o vitamina foarte importanta în organism:
Elimina oboseala ochilor.
Previne aparitia unor boli de ochi - cum este spre exemplu cataracta.
Combate matreata.
Are rol în absortia vitaminei B6 si a fierului în organism.
Ajuta la formarea globulelor rosii.
Este importanta pentru par, unghii si tesuturile pielii.

5 semne secrete de boala pe care trebuie sa le stii. Ce spune despre sanatatea ta inaltimea, lungimea picioarelor, circumferinta gambelor

3. Pielea uscata si aparitia unor pigmentari - pete maronii - poate indica o lipsa de vitamina E în organism. Aceasta are proprietati antioxidante, ajuta la regenerarea celulelor, mentine frumusetea pielii. Un deficit de vitamina E poate produce îmbatranirea pielii, uscarea acesteia, dar si alte simptome: ameteli, oboseala, iritabilitate, vedere încetosata, amorteli, frisoane, furnicaturi la membrele inferioare, scaderea reflexelor, slabirea vederii. Aceasta vitamina se gaseste în ulei de masline, avocado, migdale, cereale integrale, oua, orez brun, verdeturi, germeni de grau, alge rosii, frunze de papadie, radacinoase.

4. Crampele la picioare sunt un semn al bolii arteriale periferice, al diminuarii fuxului de sange oxigenat spre extremitati, al depunerilor de grasime pe peretii arterelor. Carceii apar si în cazuri de tromboza a venelor profunde, sau din cauza carentei de magneziu si potasiu. Magneziul se gaseste în peste, caise, avocado, pepene galben, fructe de mare, grapefruit, nuci, drojdie de bere, carne, produse lactate, etc. Surse de potasiu sunt: fructele, carnea de pasare, cerealele integrale, bananele, iaurtul, curmalele, caisele, spanacul, avocado, orezul brun, pestele, verdeturile.

5. Unghiile pot spune multe lucruri depre organismul nostru. Daca sunt fragile indica o lipsa de vitamina B în corp. În timp, îmbatranirea organismului face ca unghiile sa fie mai groase, sa devina opace, casante, galbene si destul de urate. Petele galbene si maronii pe unghii sunt cauzate si de infectii cu bacterii, ciuperci, mai ales daca au si un miros urat, persistent.

6. Dintii casanti, translucizi, cu forme diferite si modificari de culoare sunt semne ale unor tulburari alimentare. Astfel de afectiuni pot face ca respiratia sa fie urat mirositoare, iar buzele sa fie uscate, rosii, cu mici fisuri. Starile de greata si varsaturi repetate pot distruge smaltul protector al dintilor deoarece acidul gastric ajunge pe acesta si îl deterioreaza. Alimentele prea reci sau prea fierbinti pot de asemenea distruge dintii, pot afecta rezistenta si smaltul acestora, iar în timp aspectul lor va fi urat, îmbatranit.

9 semne prin care organismul iti da de veste ca ai probleme de sanatate

7. Anxietatea si durerile de oase sunt semne ale carentei de fosfor în organism. Alte simptome care apar din cauza lipsei acestui mineral în corp sunt: amortelile, starile de iritabilitate, slabiciunea, tremuraturile, sensibilitatea pielii si oboseala. Pentru a acoperi deficitul de fosfor în organism este recomandat consumul de produse lactate, fructe uscate, tarate, sparanghel, oleaginoase, peste, oua, usturoi, seminte de susan.

8. Senzatia de tuse uscata, oboseala, cresterea în greutate si hipotiroidismul se datoreaza lipsei de iod în organism. Iodul este important pentru glanda tiroida, metabolizeaza excesul de grasimi în organism, ajuta la dezvoltarea fizica si mentala a organismului. Iodul se poate lua din alge brune, peste de apa sarata, alge rosii, fructe de mare, sare iodata, dovleac, spanac, seminte de susan.


9. Parul uscat si pielea uscata, slabirea vederii si uscarea corneei, insomnia si oboseala, sunt semne ale deficitului de vitamina A în organism. Cercetatorii spun despre vitamina A ca este foarte importanta pentru ochi, piele, oase si dinti. Ajuta la refacerea tesutului epitelial, la vindecarea ulcerului gastro-intestinal, reducerea ridurilor, ameliorarea petelor ce apar din cauza înaintarii în varsta, are proprietati antioxidante, previne infectiile renale si dezvoltarea cancerului. Se poate lua din diverse alimente, din fructe si legume, ulei de ficat de peste, ardei rosu, caise, broccoli, morcovi, gulie, piersici, spanac, varza chinezeasca, papaya, sfecla rosie, alge rosii, dovleac, etc.

10. Furnicaturile la degete pot sa apara din cauza activitatii la calculator multe ore, în continuu. Amortelile degetelor, ale încheieturii mainii sunt semne ale sindromului de tunel carpian. Solicitarea degetelor prin diferite activitati (ex. cantatul la un instrument) poate duce la exercitarea unei presiuni asupra nervului median de la mana, astfel de activitati exagerate pot deveni traumatizante si de aceea este indicat sa se faca pauze mici si dese. Daca apar furnicaturi si amorteli la picior, pe zona labei acestuia, este cauzul sindromului de tunel tarsian.


vocea ragusita sensibilitatea ochilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006469 (s)