News Flash:

Corlatean, despre unire: Cetatenii moldoveni pot decide in mod suveran ceea ce doresc sa decida

23 Martie 2014
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, duminică, răspunzând unei întrebări privind unirea cu Republica Moldova, că, momentan, singura soluţie fezabilă este integrarea ţării vecine în UE, dar că cetăţenii moldoveni pot decide în mod suveran ceea ce doresc. Întrebat în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TVdacă, după alegerile din Republica Moldova, de la sfârşitul anului, România i-ar putea întreba pe moldoveni, dacă vor sau nu să se unească, Titus Corlăţean a declarat că această teză lansată de preşedintele Băsescu a avut anumite ecouri în plan internaţional şi a dat "oxigen tovarăşului Voronin şi Partidului Comuniştilor din R. Moldova".

"Realist vorbind, singura soluţie fezabilă într-o anumită perspectivă este calea integrării europene pentru Republica Moldova", a spus şeful diplomaţiei.

Pe de altă parte, Corlăţean a subliniat faptul că "cetăţenii R. Moldova în mod suveran pot decide ceea ce doresc să decidă". El a ţinut însă să precizeze că în Crimeea, în prezenţa trupelor ruse, "n-a fost o decizie nici suverană şi nici constituţională potrivit Constituţiei ucrainene şi nici potrivit Dreptului internaţional". Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0694 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027027 (s)