News Flash:

Iti plac ardeii copti? Trebuie sa stii neaparat acest secret!

15 Ianuarie 2016
30469 Vizualizari | 0 Comentarii
ardei copti
Printre cele mai consumate legume de vara se numara ardeiiCoptiumpluti sau ca parte a diverselor bunatati pe care alegem sa le punem pe masa in lunile de vara, acestia sunt foarte sanatosi.

In primul rand, ardeii au un continut scazut de calorii. In plus, un ardei iti poate asigura si necesarul zilnic de vitamina A, C si E (vitamina care il joaca in mentinerea tineretii pielii si a parului). Trebuie sa stii insa ca cea mai mare cantitate de vitamina C este concentrata in ardeiul rosu, iar dupa cum ai aflat si din alte materiale ale noastre, aceasta vitamina intareste sistemul imunitar si mentine pielea tanara.

Ardeiul gras rosu contine anumite fitochimicale si carotenoide, in special betacaroten, ce au proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Capsaicina care se gaseste in ardeiul gras are numeroase beneficii asupra sanatatii. Studiile arata ca reduce colesterolul rau, tine sub control diabetul, usureaza durerea si reduce inflamatia.

Continutul de sulf din ardeiul gras il face sa aiba un rol protectiv in fata anumitor tipuri de cancer. Ardeiul gras contine vitamina B6, care este esentiala pentru sanatatea sistemului nervos si ajuta la reinnoirea celulelor. Apoi, anumite enzime din ardeiul gras precum luteina protejeaza ochiul impotriva cataractei si a degenerarii maculare ce poate aparea odata cu inaintarea in varsta.

Daca este gatit pentru doar putin timp la temperatura scazuta, ardeiul gras isi pastreaza o mare parte din aroma sa dulceaga, aproape asemanatoare fructelor si continutul de flavonoide, ce reprezinta nutrienti puternici. De aceea, o buna modalitate de a consuma aceasta leguma este coacerea. Ardeii copti sunt o minune pentru cei care au un stomac sensibil pentru ca sunt foarte usor de digerat. De asemenea, acestia sunt de preferat, deoarece ei nu pierd decat o cantitate mica din elementele nutritive.

ardeii copti umpluti calorii fitochimicale carotenoide sulf
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006218 (s)