News Flash:

Bine de știut!

Zhang Yiming, fondatorul ByteDance, firma mamă a TikTok, desemnat cea mai bogată persoană din China

29 Octombrie 2024
337 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro

Zhang Yiming, fondatorul ByteDance, compania mamă a TikTok, a fost pentru prima dată declarat cea mai bogată persoană din China, cu o avere de 49,3 miliarde de dolari, conform clasamentului din 2024 al celor mai bogați oameni din China, publicat marți de revista Hurun, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În vârstă de 41 de ani, Zhang Yiming, care a demisionat din funcția de director general al ByteDance în 2021, devine a 18-a persoană care primește titlul de cea mai bogată persoană din China în cei 26 de ani de la lansarea Hurun China Rich List. Hurun a subliniat că averea omului de afaceri a crescut cu 105 miliarde de yuani (14,7 miliarde de dolari) față de anul precedent, reprezentând o creștere de 43%, generată de succesul global al platformelor sale digitale, în special TikTok.

Cu toate că se confruntă cu o dispută juridică legată de activele sale din SUA, veniturile globale ale ByteDance au crescut cu 30% anul trecut, ajungând la 110 miliarde de dolari, ceea ce a contribuit la creșterea averii personale a lui Zhang Yiming, conform revistei Hurun.

Zhang Yiming l-a depășit pe „Regele apei îmbuteliate”, Zhong Shanshan, care a coborât pe locul al doilea după ce averea sa a scăzut cu 24%, ajungând la 47,9 miliarde de dolari. Astfel, Shanshan renunță la titlul de cel mai bogat om din China, după patru ani petrecuți în fruntea listei.

Pe locul al treilea în acest clasament se află Pony Ma, fondatorul companiei de jocuri video Tencent, cu o avere de 44,1 miliarde de dolari. În schimb, Colin Huang, fondatorul PDD Holdings, a coborât de pe locul trei pe locul patru, având o avere de 34,3 miliarde de dolari, în ciuda faptului că platformele sale de comerț electronic, Pinduoduo și Temu, continuă să înregistreze creșteri semnificative ale veniturilor.

În ciuda acestor detalii, numărul miliardarilor incluși în lista Hurun a scăzut la 142 de persoane, de la 753 anul trecut, reprezentând o reducere de peste o treime față de vârful atins în 2021. În plus, averile totale ale celor de pe lista Hurun au scăzut cu 10%, ajungând la 21.000 de miliarde de yuani (2.900 miliarde de dolari).

„Economia şi bursele chineze au avut un an dificil”, menționează preşedintele Hurun Report, Rupert Hoogewerf.

El a menționat că cea mai accentuată scădere a averilor a avut loc în sectorul imobiliar din China, în timp ce sectorul electronicelor de larg consum este în plină expansiune. Un exemplu în acest sens este fondatorul Xiaomi, Lei Jun, a cărui avere a crescut cu cinci miliarde de dolari în acest an.

„Producătorii de panouri fotovoltaice, baterii de litiu şi automobile electrice au avut un an dificil, pe măsură ce concurenţa s-a intensificat, ceea ce a dus la o supra-ofertă iar ameninţarea tarifelor creează şi mai multe incertitudini”, menționează Rupert Hoogewerf.

În ceea ce privește orașele, Beijing, Shanghai și Shenzhen au cel mai mare număr de antreprenori incluși pe lista Hurun, având câte 115, 112 și, respectiv, 108 antreprenori.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2025 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006927 (s)