News Flash:

Zece proiecte finantate cu bani de la UE, semnate de ministrul Fondurilor Europene la Timisoara

23 Mai 2014
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a semnat, joi, la Timisoara, zece proiecte axate pe dezvoltarea domeniului energiei regenerabile, cu finantare de la UE, in valoare totala de 109 milioane de lei, patru proiecte fiind selectate pentru judetul Timis.
Ministrul Eugen Teodorovici a semnat, joi, la Consiliul Judetean Timis, in cadrul unei sedinte festive, un numar de zece proiecte europene in valoare totala de 109 milioane de lei, din care 49 de milioane de lei sunt nerambursabili, judetul Timis beneficiind de patru astfel de proiecte in valoare totala de 14,5 milioane de lei.
Proiectele semnate de ministrul Teodorovici, pe Polul de Competitivitate MEDGREEN, se axeaza pe dezvoltarea domeniului energiei regenerabile si se vor realiza printr-o serie de parteneriate intre mediul privat si universitati din tara.
"Polul de Competitivitate MEDGREEN este un program care vizeaza mai multe companii ce vor folosi deseuri pentru producerea de energie. Este un pas important pe care il facem pentru independenta energetica a Romaniei", a declarat Teodorovici.
Pentru judetul Timis, au fost selectate patru proiecte. Prin intermediul unui proiect se va realiza o hala si se vor achizitiona echipamente pentru testarea de panouri fotovoltaice, prin intermediul celui de-al doilea proiect se vor dezvolta noi tehnologii eficiente energetic, iar cel de-al treilea proiect prevede eficientizarea energetica a blocurilor din Timisoara. Prin cel de-al patrulea proiect se doreste utilizarea deseurilor pentru producerea de energie.
Ministrul Fondurilor Europene a mai precizat ca in ultimii ani a crescut rata de absorbtie a fondurilor europene si ca numai in ultimii doi ani "au fost adusi in tara cinci miliarde de euro".
"In ultimii doi ani au ajuns in tara cinci miliarde de euro, fata de 1,4 miliarde de euro cat erau in mai 2012. Este adevarat, inca suntem pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste rata de absorbtie a fondurilor europene, dar speram ca in anul 2015 Romania se va situa pe un loc fruntas", a spus Teodorovici.
Ministrul a adaugat ca, in urmatorii cinci ani, Romania isi propune sa atraga 43 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana. Mediafax.ro

judetul timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1401 (s) | 33 queries | Mysql time :0.054080 (s)