News Flash:

Vreme in incalzire usoara, miercuri si joi

31 Ianuarie 2017
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda
Valorile termice vor creste usor fata de intervalul precedent, iar cele diurne se vor situa in jurul mediilor climatologice in majoritatea regiunilor, insa in centru, sud si est vremea se va mentine inca rece, dimineata si noaptea, informeaza ANM.
MIERCURI
IN TARA
Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in vest si nord-vest, unde pe arii restranse, la inceputul zilei si din nou in cursul noptii vor fi precipitatii slabe mai ales sub forma de ploaie sau burnita ce vor favoriza depunerile de polei si precipitatii mixte in regiunile montane aferente. In zonele joase de relief, in special in cele din sudul si estul teritoriului, vor fi nebulozitate joasa, ceata cu depunere de chiciura si trecator burnita, favorizand aparitia poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, mai ales in a doua parte a intervalului in Banat, Crisana si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5...-3 grade in zonele cu ceata persistenta si 8...9 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, in general, intre -10 si 2 grade.
LA BUCURESTI:
Vremea va fi in continuare rece dimineata si noaptea, cand probabilitatea de aparitie a cetii sau a norilor josi se va mentine ridicata. In restul intervalului cerul va fi variabil, iar la amiaza valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice inceputului de februarie. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 1...3 grade, iar cea minima de -8...-6 grade, posibil mai scazuta in zona preoraseneasca.
JOI
IN TARA
Temperatura aerului va continua sa creasca, astfel incat vremea va deveni calda in regiunile intracarpatice si apropiata de normalul perioadei in rest. In vestul, centrul si nordul tarii vor fi innorari, local si temporar va ploua, iar in zonele montane aferente precipitatiile vor fi mixte. In cursul noptii precipitatiile se vor intensifica in Maramures si nordul Carpatilor Orientali, unde pe arii restranse se vor cumula cantitati de apa de peste 10...15 l/mp, iar in nordul Moldovei si al Transilvaniei se va semnala polei. In restul teritoriului, cerul va fi temporar noros si local, in special dimineata si noaptea, in zonele joase vor fi nebulozitate joasa sau ceata, posibil asociate izolat cu burnita sau fulguieli ce pot favoriza depunerile de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile vestice, precum si la altitudini mari, indeosebi din masivele nordice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, mai scazute in zonele cu ceata persistenta spre -2...-1 grad, iar cele minime se vor situa, in general, intre -6 si 4 grade.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005861 (s)