News Flash:

VOUCHERE DE VACANTA: Tichetele sunt vandute la pret redus. Atat vanzatorii, cat si cumparatorii si unitatile hoteliere comit o ilegalitate

1 Mai 2018
770 Vizualizari | 0 Comentarii
tichet de vacanta

Romanii care vor sa-si faca vacanta la pret redus o pot face apeland la site-urile de anunturi, unde pot gasi tichete de vacanta la preturi reduse, insa atat vanzatorii, cat si cumparatorii si unitatile hoteliere comit o ilegalitate.
Pe site-urile de anunturi sunt puse in vanzare tichete de vacanta la preturi reduse. De exemplu, 29 de tichete a 50 de lei fiecare, avand o valoare totala de 1.450 de lei, valabile pana in luna iulie, sunt scoase la vanzare cu 1.250 de lei.

”Si eu le-am primit pentru prima data. Le puteti folosi aproape oriunde in Romania. Fie apelati la o agentie de turism, fie telefonati la anumite hoteluri, moteluri, sa intrebati daca accepta tichete. Din cate stiu, nu este o chestiule ilegala. este ca si cum le-as avea eu si le-as face cadou cuiva”, a spus A.P., unul dintre vanzatorii contactati de reporterul MEDIAFAX.

Dupa negociere, ultimul pret cerut a fost de 1.100 de lei.
O alta persoana incearca sa obtina 2329 de lei pentru tichete care valoreaza 2.900 de lei si care sunt valabile pana la sfarsitul anului.

Altcineva ofera tichete in valoare de 1.080 lei pentru un pret de 850 de lei.

”Mergeti cel mai bine la agentie, pentru ca hotelurile primesc in proportie de 80%. Sunt legale, le primim noi de la munca. In loc de bani de concediu primim tichete. Va dau o copie dupa buletin si in momentul in care mergeti la agentie aratati copia mea de buletin si nu aveti probleme”, a spus G.M., care s-a aratat dispus sa accepte pe tichete 800 de lei.

Potrivit legislatiei in vigoare, se acorda o singura indemnizatie de vacanta, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, in limita sumelor prevazute in bugetul de stat sau, dupa caz, in bugetele locale, alocate cu aceasta destinatie.

Beneficiarii care au primit vouchere de vacanta nominale sunt singurele persoane indreptatite sa utilizeze voucherele de vacanta in perioada mentionata pe acestea, si in exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii turistice contractat.

”Se interzice beneficiarului comercializarea voucherelor de vacanta in schimbul unor sume de bani si/sau al altor bunuri si/sau servicii, nerespectarea de catre beneficiar a acestei dispozitii constituind contraventie si sanctionandu-se cu 2 pana la 6 puncte - amenda”, se arata in HG pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanta.

De asemenea, potrivit OUG 46/2017 constituie contraventie si se sanctioneaza cu 7 puncte — amenda acceptarea de catre unitatea afiliata de vouchere de vacanta de la alte persoane decat titularul voucherului de vacanta.

Un punct - amenda reprezinta contravaloarea unui salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata stabilit, in conditiile legii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008824 (s)