News Flash:

VIDEO - TORNADE DEVASTATOARE in Statele Unite: Cel putin 17 morti

28 Aprilie 2014
1223 Vizualizari | 0 Comentarii
Tornadele care afectează sudul şi sud-vestul Statelor Unite au provocat moartea a cel puţin 17 persoane, au anunţat luni autorităţile din Oklahoma şi Arkansas. Anterior, serviciile de urgenţă din Arkansas şi din Oklahoma au anunţat un bilanţ de cel puţin 10 morţi. Serviciile meteo au avertizat că sunt aşteptate şi alte tornade.

"Este haos pentru moment", a declarat pentru postul de televiziune CNN James Firestone, primarul oraşului Velonia, din Arkansas.

Centrul oraşului "pare să fi fost redus total la ruine. Doar câteva clădiri au mai rămas în picioare, conductele de gaz se deversează. Conductele de apă nu mai sunt în stare de funcţionare. Avem victime", a povestit el. Primarul a precizat că poliţiştii şi pompierii din oraşele vecine, precum şi Garda Naţională, se îndreptau către Velonia pentru a ajuta echipele de salvare.

Imaginile difuzate de televiziunile locale arătau maşini răsturnate, case fără acoperiş, iar altele distruse din temelii. În Oklahoma, o tornadă puternică a afectat oraşul Quapaw.

"Numeroase case şi clădiri au fost distruse", a declarat pentru AFP Keli Cain, de la serviciile de urgenţă ale statului.

În statul Kansas, autorităţile au anunţat că zeci de case au fost distruse, însă deocamdată nu au fost semnalate eventuale victime.

De asemenea, o parte din oraşul Mayflower, situat la nord-vest de Little Rock, capitala statului Arkansas, a fost devastată.

Aproape 15.000 de locuinţe au rămas fără curent în urma trecerii tornadelor. mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033145 (s)