News Flash:

VIDEO - Stridorul: sunetul care trebuie sa te trimita urgent la medic

4 Iulie 2018
765 Vizualizari | 0 Comentarii
stridor mare

Apa extrem de rece bauta de copii, expunerea prelugita la aer conditionat sau tipatul poate cauza copiilor inflamatii ale laringelui si corzilor vocale.

Dr. Mihai Craiu atentioneaza ca exista o manifestare care impune prezentarea urgenta la medic, respectiv STRIDORUL.

Consumul de apa extrem de rece poate sa duca la aparitia unei inflamatii a laringelui si a corzilor vocale. „Acest fenomen poate sa apara si dupa expunerea prelungita la curent (de la aer conditionat), de la particulele mobilizate de un aparat de climatizare nefolosit de multa vreme sau la tipat multa vreme - la petreceri de vacanta sau concerte".

Stridorul este un zgomot ce poate fi un semn de mare alarma pentru parinti. „Daca auziti stridor la copilul dvs apelati IMEDIAT la medic.

11 lucruri despre respiratie pe care nu le stiai

Poate fi laringita din cauza tipatului excesiv sau a bautului unor mari cantitati de apa rece... Dar poate fi si aspiratie de corp strain", mai atentioneaza medicul pediatru, care explica ca s-au confruntat chiar de curand la spital cu un astfel de caz.

„Colegele mele de garda la INSMC (spre norocul pacientului erau de garda doi dintre cei mai buni medici pediatri din spital si probabil din Bucuresti, ambii cu mare experienta în urgente pediatrice) au diagnosticat si tratat o asa-zisa raceala ca fiind aspiratie de corp strain (copilul primise alune). Date de parinti unui copil mic!", a mai explicat medicul pediatrul Mihai Craiu.

Galerie Video


stridorul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007248 (s)