News Flash:

VIDEO! ACCIDENT CUMPLIT surprins in direct de o camera montata pe bordul masinii. Un sofer inconstient a incercat sa depaseasca un TIR si inevitabilul s-a produs

3 August 2015
1336 Vizualizari | 0 Comentarii
depasire2
Tu stii in cat timp poti depasi cu masina ta un camion care se deplaseaza in aceeasi directie cu tine, cu circa 70-80 km/h? Soferul de mai jos a apreciat gresit timpul avut la dispozitie pentru a depasi, iar efectele au fost dezastruoase
Din informatiile pe care le avem cu privire la acest accident, se pare ca soferul a supravietuit, totusi, impactului. Asta ar insemna ca a fost extrem de norocos, avand in vedere riscul urias pe care si l-a asumat efectuand o depasire cu o masina practic incapabila sa urce de la 70-80 km/h la o viteza potrivita pentru a face manevra in timp util.
Invatam ceva din acest accident?
1. Nu risca depasiri la limita puterilor masinii tale. Masina din clipul de mai jos era pur si simplu o rabla, dar soferul a fost incapabil sa accepte asta. Trebuie sa ai timp destul pentru a efectua manevra dar si pentru a reveni in siguranta pe banda ta. E mai bine sa pierzi cateva minute in spatele unui camion decat o viata intreaga. A, si nu uita ca o masina incarcata trage mult mai greu decat una usoara.
2. Pregateste din timp manevra de depasire. Retrogradeaza cat trebuie pentru a beneficia de cuplul maxim la inceputul manevrei de depasire, nu spre mijlocul sau finalul ei. Nu te feri sa turezi cat mai tare motorul pentru a atinge rapid si puterea maxima. E mult mai bine sa fii nevoit sa urci o treapta de viteza in timpul manevrei de depasire, decat sa retrogradezi pentru ca ti-ai dat seama ca urci prea greu in ture si esti deja pe contrasens.
3. Daca esti cel care e depasit si vezi in oglinda retrovizoare ca desteptul care efectueaza manevra nu va reusi sa o si termine, daca ai timp, franeaza pentru a-l lasa sa treaca. Daca e prea tarziu, trage usor (!) de volan spre dreapta pentru a-i face loc - in general, nu vei fi nevoit sa iesi de pe carosabil pentru a face aceasta manevra. Ai putea salva niste vieti - daca nu viata imbecilului angajat in depasire, atunci macar viata celorlaltor victime, scrie promotor.ro.
4. Daca te apropii de o masina care efectueaza o depasire, redu intotdeauna viteza, preventiv - asa cum el a apreciat gresit viteza ta, si tu s-ar putea sa apreciezi gresit capacitatea sa de a termina la timp manevra. 
In rest, ochii la drum, nu poti sti niciodata cand iti iese un nefericit din asta in fata.

Galerie Video


manevra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006591 (s)