News Flash:

Vesti bune! Am putea avea o noua autostrada in Banat

28 Martie 2015
1560 Vizualizari | 1 Comentarii
Autostrazile moldovenesti inscrise in Master Planul pe ransporturi transmis la CE nu sunt pe placul celor care dau cei mai multi bani pentru constructia drumurilor. Specialistii europeni i-au anuntat pe romani ca prioritatile sunt altele, nu autostrazile din zona de nord a Romaniei, ci coridoarele europene.
Conform informatiilor oficiale aflate pe pagina CE, pentru comisie exista o lista clara, in 30 de puncte, care spune clar ce prioritati continentale exista. Iar Romania este pomenita in doua. Una dintre acestea este prevazuta la punctul sapte: Axa de autostrazi Igoumenitsa/Patra-Atena-Sofia-Budapesta. In spatele acestei denumiri complicate se afla in Romania o autostrada extrem de importanta pentru Banat, A6, cea care leaga Lugojul de Calafat, pe la Caransebes, Turnu Severin si Craiova.
Ei bine, in Master Plan aceasta era aproape inexistenta. Nu mai exista ca autostrada, ci a fost transformata in drum expres si avea un orizont de dezvoltare extrem de departe, peste cativa ani. Avand in vedere observatiile Comisiei Europene, acest tronson este din nou de actualitate, rapid si sub forma de autostrada prioritara. A6 face legaura dintre granita cu Bulgaria si Lugoj, iar de aici mai departe, prin intermediul A1, spre Europa de Vest, scrie tion.ro.
Cel de-al doilea proiect prioritar pentru Comisia Eropeana, care vizeaza Romania, este unul feroviar, si trece tot prin Banat. Este vorba de calea ferata Atena–Sofia–Budapesta–Viena–Praga–Nürnberg/Dresda. Aceasta trece pe la Arad, Timisoara, prin judetul Caras-Severin, Calafat si de acolo in continuare spre Bulgaria si Grecia.
Ramane de vazut in ce masura ministerul va si tine cont de aceasta observatie in rescrierea Master Planului. Asemenea ”manevre” s-au mai incercat si prin mutarea A1 pe la Brasov, in detrimentul rutei deja convenite, pe la Ramnicu Valcea – Pitesti. Nici de acea data nu s-a reusit impunerea solutiei.

autostrazile moldovenesti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007508 (s)