News Flash:

Veste rea pentru romani! Sunt anuntate noi scumpiri la alimente

27 Ianuarie 2018
923 Vizualizari | 0 Comentarii
foto alimente 465x390

Noi scumpiri la alimente! Au crescut preturile la lapte si unt, vor costa mai mult legumele si carnea. Avertismentul sindicatelor din industria alimentara

Vremea rea din perioada urmatoare va atrage si un nou val de scumpiri la alimente, avertizeaza presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu. Daca in vestul sau in centrul Europei vor fi ninsori abundente si nu vor putea circula tirurile cu marfa sau porturile din Romania vor fi inchise, marile lanturi de magazine vor trebui sa ridice preturile pentru a acoepri eventualele pierderi, sustine Dragos Frumosu.

"Scumpirile ce vor urma vor fi semnificative, din cauza vremii, dar mi-e greu sa cred ca ele vor fi iresponsabile", a afirmat liderul sindical.

Cu cat vor creste preturile la unele alimente 

Potrivit lui Dragos Frumosu, pana in aprilie, la unele legume vor fi cresteri de 20-25%, la carne, majorarile de pret vor ajunge sa fie de 6-7%, iar la produsele procesate din carne, de 8-10%.

”Pretul la lapte a crescut si el de curand, cu 3-4%, iar untul, vedem ca a sarit de 25%”, a precizat Dragos Frumosu.

Liderul sindical explica, pentru Libertatea, de ce au fost aceste cresteri: ”Francezii, care detin cele mai mari fabrici de lactate din lume, dar si de la noi, au avut un scandal lunile trecute cu laptele praf pentru copii care produce anumite boli. Dupa ce au pierdut foarte mult pe acest segment, au creat o falsa perceptie a lipsei de unt in piata, asa justificand cresterea care s-a produs in aceasta perioada”.


dragos frumosu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005911 (s)