News Flash:

Vamesii timisoreni care au descoperit recent o captura record de droguri au fost premiati

17 Martie 2016
1379 Vizualizari | 0 Comentarii
vamesi premiati
Cei doi lucratori vamali timisoreni, Lucian Cean si Antonela Antonescu, care au descoperit recent un colet ce continea 12 kg de cocaina in Vama din Aeroportul International 'Traian Vuia' din Timisoara, au fost premiati, marti, de directorul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara, Lucian Heius. 
'In baza datelor si a profilului de risc cu care lucram in activitatea zilnica, am stabilit de la bun inceput actiunea de control, in cadrul careia ne-au atras atentia si suspiciunea privind neconcordanta dintre documente', a declarat, marti, pentru AGERPRES, Lucian Cean, lucratorul vamal care a descoperit continutul incarcaturii coletului. 
Neconcordanta dintre documente a condus apoi la controlul fizic al coletului, descoperindu-se ca, desi era declarata cheratina lichida, continutul era altul. 
'Desi era declarata cheratina lichida, in colet am constatat ca erau 24 de pungi a cate jumatate de kilogram ce contineau un praf verde, ceea ce a creat o suspiciune extraordinar de mare asupra bunurilor trimise, fapt care ne-a trimis catre un control antidrog al prafurilor, de unde am obtinut primele indicii asupra substantei', a adaugat, pentru AGERPRES, Antonela Antonescu, inspector vamal superior, colega de tura a lui Lucian Cean. 
Potrivit acesteia, pot exista informatii anterioare despre natura unui anumit transport suspect, dar in acest caz lucratorii vamali nu au avut absolut nicio informatie prealabila, ci doar alte indicii. 
'Era faptul ca acest colet venea din Columbia, iar documentele care-l insoteau aveau o neconcordanta. Exista tari de risc, de pretutindeni, cu precadere Columbia si Venezuela, cartelurile drogurilor, in acest caz', a completat Antonescu. 
La inceputul lunii martie, pe Aeroportul International Timisoara a fost prins un cetatean spaniol, in momentul in care voia sa ridice un colet in care s-ar fi aflat vopsea de par, dar care continea, in realitate, 12 kg de cocaina. 
Drogurile erau destinate pentru piata din Spania, unde urmau sa fie preluate tot de catre columbieni si sa le distribuie ulterior pe piata iberica, dar pentru a evita depistarea beneficiarilor reali si tara de destinatie, coletele sunt trimise unor persoane identificate anterior, dispuse sa primeasca aceste colete pe numele lor sau ale unor apropiati, in tari din Estul Europei. AGERPRES
foto: Ziuadevest.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005645 (s)