News Flash:

Vaccinul anti-Covid19 nu protejeaza impotriva gripei. Serurile pot fi facute in acelasi timp la medicii de familie

14 Septembrie 2021
457 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin covid

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghita transmite ca vaccinul anti-Covid-19 nu protejeaza si impotriva gripei. Serul antigripal este in continuare necesar persoanelor vulnerabile si se poate face deodata cu cel impotriva coronavirusului.
 
 
„Raspunsul imun dupa vaccinarea impotriva COVID 19 nu ne protejeaza fata de o infectie gripala. Ne protejeaza in schimb respectarea celorlalte masuri – masca, distantarea, evitarea zonelor supraaglomerate – lucruri care s-au vazut si la inceputul pandemiei, cand eram in sezon epidemic de gripa. Dupa implementarea masurilor de preventie, au scazut doua boli in care noi eram in plina epidemie: rujeola si gripa sezoniera. Persoanele vulnerabile, persoanele la risc trebuie sa beneficieze si de vaccinarea antigripala si din datele pe care le avem, se achizitioneaza circa 2 milioane de doze de vaccin antigripal, care vor fi distribuite in mod deosebit in cabinetele de medicina de familie.

Ne-am dori ca colegii nostri din reteaua de medicina de familie care vaccineaza antigripal, dar nu vaccineaza anti-COVID sa faca acest lucru, sa solicite si vaccin impotriva COVID-19, pentru ca ele se pot administra simultan, indiferent de rangul dozei de care vorbim pentru vaccinarea COVID-19. (…) Practic, o persoana care doreste sa se vaccineze antigripal, daca este in acea categorie de risc, poate sa beneficieze si de vaccinarea COVID-19 simultan, in brate diferite, fara absolut nicio problema”, a spus Valeriu Gheorghita la Digi24.

Conform medicului, masurile anti-Covid protejeaza impotriva raspandirii gripei. Medicii de familie vor putea administra simultan in cabinete ser antigripal alaturi de cel contra Covid-19.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007386 (s)