News Flash:

Unde vor fi amplasate punctele de PRIM AJUTOR pentru CANICULA in Timisoara

12 August 2014
999 Vizualizari | 0 Comentarii
 Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis a decis deschiderea a punctelor de prim ajutor anticanicula in Timisoara, incepand de marti pana joi inclusiv, cand se anunta temperaturi ce pot urca pana la 36 de grade Celsius, la umbra.
Aceste puncte vor functiona in cladirile de la Posta Mare, Oficiul Postal nr. 3 (Piata Piatra Craiului), Oficiul Postal din zona Traian, la Administratia Pietelor din Piata 700 si in cea din Piata Iosefin. 
'Locurile amenajate vor fi aprovizionate cu apa potabila, spatiile sunt climatizare si sunt semnalizate corespunzator pentru a putea fi vizibile, dar aceste puncte nu inlocuiesc asistenta medicala de specialitate si nu au structura unui cabinet medical', afirma reprezentantii DSP Timis.
Medicii le recomanda persoanelor respectarea tuturor indicatiilor specifice pentru zilele cu temperaturi ridicate. Unitatile de primiri urgente din toate institutiile medicale sunt pregatite pentru interventii, la fel ca si serviciile de ambulanta. 
'Pentru eliminarea riscurilor medicale, populatia este rugata sa evite, pe cat posibil, iesirile intre orele 11.00 si 18.00 si sa tina cont de recomandarile facute pentru zilele foarte calduroase, sa ia legatura cu medicii la nevoie si sa reduca, pe cat este posibil, deplasarea pietonala si in trafic. Daca deplasarile in aer liber sunt inevitabile, trebuie sa poarte vestimentatie deschisa la culoare, din bumbac, palarie si ochelari de soare, umbrele parasolare si o sticla cu apa rece', spun medicii DSP Timis. 
Punctele de prim ajutor sunt deschise pentru prima data in judetul Timis, in aceasta vara. In 2007, acestea au fost reactivate de cinci ori din cauza valurilor repetate de canicula, cand temperaturile au depasit frecvent 39 de grade Clesius, iar in august au trecut de 40 de grade Celsius. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034808 (s)